Dit was de Klimaatmars op de Zuidas

Meer dan 15.000 mensen maakten een vuist tegen grote vervuilers. En dat midden op de Zuidas, hét symbool van grote vervuilende bedrijven. Nu moeten we door. Wat wordt jouw volgende actie voor het klimaat?

Meer dan 15.000 mensen op de zuidas voor het klimaat!

Vandaag waren meer dan 15.000 mensen op de Zuidas. Met één duidelijke eis: zet mensen boven winst. We maakten samen een vuist tegen grote vervuilers. We hebben laten zien dat wij samen sterker zijn. Precies op de plek waar de macht van de grote bedrijven zit. Ze kunnen niet meer om ons heen! 

Zo zag de klimaatmars op de zuidas eruit

Samen zingen voor het klimaat

We zongen samen het klimaatmarslied 'Failliet' van Aafke Romeijn. Midden tussen de kantoorgebouwen van bedrijven. Een mooi moment van verbinding én met een duidelijke boodschap richting bedrijven. Later op de dag was er ook nog een protestival. Daar kon je de klimaatbeweging ontdekken met verschillende stands. 

laat je ook horen in het stemhokje

6 juni zijn de Europese verkiezingen. Het is belangrijk dat we ons dan wéér laten horen tegen grote vervuilers. Dus ga stemmen! En stem rechtvaardig, stem groen. 

> Lees hier waarom het klimaat jouw stem bij de Europese verkiezingen nodig heeft. 

Met z'n allen zijn we sterker

Bedrijven hebben nog steeds geen goed klimaatplan. Maar gelukkig zijn wij met veel. We blijven druk zetten op bedrijven en op de politiek.

Onder andere op ING. Na de winst in de rechtszaak tegen Shell, is nu ING aan de beurt. We kunnen niet wachten. Doe jij met ons mee?

Foto bovenaan: Mensen lopen achter het Milieudefensie-kopspandoek in de Klimaatmars op de Zuidas. ©Marieke Wijntjes. 

Word mede-eiser in onze nieuwe Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...