english

Directeur Milieudefensie op plek 39 invloedrijkste Nederlanders

Vriend en vijand zeggen het: Milieudefensie heeft invloed. Een mooie illustratie daarvan is de jaarlijkse Top 200 van de Volkskrant met de invloedrijkste Nederlanders. Die werd vandaag gepubliceerd en onze directeur Donald Pols staat op een verdiende 39ste plaats.

De krant schrijft: "Voorman van milieuorganisatie die Shell voor het gerecht daagde vanwege klimaatschade. Maakt zich sterk voor betaalbaarheid van het klimaatbeleid voor gewone burger." Vorig jaar stond Donald op plek 62, dus hij is 23 plaatsen gestegen. Gefeliciteerd, Donald!

Samen hebben we invloed

Donald ziet zijn plek op de ranglijst als "de verdienste van alle collega's en alle veranderaars in het land die opkomen voor ambitieus en eerlijk klimaatbeleid. Door samen te werken hebben we invloed. Daardoor zijn we veel sterker dan grote vervuilers en treuzelende politici."

Succesvol door mensen die van zich laten horen

Toen Donald Pols 5 jaar geleden aantrad als directeur van Milieudefensie stonden we aan de vooravond van een historisch moment. Samen met vele tienduizenden mensen uit de hele wereld stonden we zij aan zij in Parijs waar werd onderhandeld over een wereldwijd klimaatakkoord. Daardoor waren we succesvol. Landen ondertekenden het akkoord, maar het kwam er door al die mensen van over de hele wereld die van zich lieten horen.

Nu, 5 jaar later, beleven we opnieuw een historisch moment. Dit keer in de rechtszaal, waar we tegenover de grootste vervuiler van Nederland staan. En wij niet alleen, maar ruim 17.000 mede-eisers en 6 collega-organisaties met ons. In onze Klimaatzaak vragen we de rechter om te zorgen dat Shell zich aan het Klimaatakkoord van Parijs gaat houden. Ook deze zaak doen we samen. En als we succes hebben, heeft dat wereldwijd effect. 

Hoe geef jij onze aarde door?

Samen kunnen we voorkomen dat we een onleefbare wereld nalaten aan onze kinderen. Daarom vragen wij aan politici, aan de topmensen van bedrijven en aan jou: hoe geef jij onze aarde door? Dit is het moment. Nu moet het gebeuren. Samen stoppen we de klimaatcrisis. Doe je mee?

Ja, ik doe mee!

Hier gaan we voor: klimaat op 1 in het regeerakkoord

We hebben nog 9 jaar om te voorkomen dat de klimaatcrisis uit de hand loopt. De toekomst van onze kinderen staat op het spel. Het komt dus aan op het nieuwe kabinet. Daarom gaan we samen zorgen dat het klimaat op 1 staat bij de formatie. Doe je mee?

Loading...