english

Corona: onze maatregelen

Als gevolg van de Coronacrisis worden alle activiteiten van Milieudefensie tot 1 mei geannuleerd of gaan ze online verder. Ook verschillende activiteiten van anderen waar wij bij betrokken zijn, gaan niet door. We kunnen nu maar 1 ding doen: verantwoordelijkheid nemen voor elkaar. Lees meer over onze maatregelen.

Milieudefensie blijft bereikbaar

Wij zijn gewoon bereikbaar, onze receptie en Servicelijn staan voor je klaar. Maar met ingang van 17 maart is ons kantoor gesloten en werken alle medewerkers en vrijwilligers thuis. Daarmee geven we gehoor aan de oproep van de overheid. De gezondheid van collega’s, vrijwilligers, hun familie en anderen gaat voor.

Bel met vragen onze Servicelijn: 020 6262 620 (maandag t/m donderdag 9.30 - 16.30 uur)

Kun je iemand niet bereiken? Bel dan onze receptie: 020 5507 300 (maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur)

Deze activiteiten gaan niet door

Hieronder vind je een voorlopig overzicht. Zodra we meer weten, vullen we de lijst aan. Neem bij twijfel contact op met onze Servicelijn.

  • De huis-aan-huisgesprekken van Operatie Klimaat worden voorlopig opgeschort. Op onze website kun je nog wel meedoen.
  • Bijeenkomsten op het kantoor van Milieudefensie in Amsterdam gaan voorlopig niet door. Het kantoor is gesloten.
  • De anti-racisme demonstratie op zaterdag 21 maart in Amsterdam, waaraan Milieudefensie zou deelnemen, gaat niet door.
  • De landelijke Klimaatstaking op vrijdag 3 april in Utrecht, waaraan Milieudefensie zou deelnemen, gaat ook niet door. Scholieren roepen nu al op om samen digitaal te staken.

Wat nu?

Als je het nieuws volgt, weet je dat deze maatregelen zeker 3 weken zullen duren. Waarschijnlijk langer. Het is een nieuwe werkelijkheid die offers en aanpassingsvermogen vraagt van iedereen. En waar we hopelijk snel en gezond weer uitkomen. Wij bedanken iedereen die in de zorg of op andere vitale plekken in de samenleving werkt. En we wensen iedereen die ziek is of een naaste heeft verloren sterkte.

Voor nu proberen we ons werk zo goed mogelijk te doen. We werken verder aan nieuwe campagnes. We verzinnen manieren om toch gehoord te worden, nu demonstraties niet doorgaan. En we letten op elkaar. Samen komen we hier weer uit en samen bouwen we verder aan een eerlijk en duurzaam Nederland.

Houd onze website, Facebook en Twitter in de gaten voor nieuwe berichten.

Zorg voor elkaar en de toekomst

Het gaat nu maar om 1 ding: het oplossen van de coronacrisis. Samen kunnen we deze crisis aan. Toch is het verstandig om ook alvast vooruit te kijken: naar de economische crisis en de klimaatcrisis. Want hoe willen we verder? Door nu naar de toekomst te kijken, komen we hier samen beter uit.

Loading...