english

Brief: geen schikking, maar vervolging van Shell voor corruptie

Milieudefensie heeft grote zorgen over de afhandeling van de betrokkenheid van Shell bij een corruptiezaak in Nigeria. Een schikking met Shell zou geen recht doen aan de ernst van dit vergrijp. Want de corruptiezaak rond olieveld OPL 245 is mogelijk een van de grootste internationale corruptiezaken in de olie-industrie.

In onderstaande brief bepleiten we bij minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) dat er een rechtsproces nodig is om bloot te leggen hoe en waarom Shell betrokken is bij deze corruptiezaak. Afzenders van de brief zijn, naast Milieudefensie, de volgende organisaties: Amnesty Nederland, Both ENDS, Code Rood, Ecological Defence Integrity, Fossielvrij NL, Fossil Free Culture, SOMO en TNI.

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Brief: geen schikking, maar vervolging van Shell voor corruptie'
Brief Milieudefensie cs over vervolging Shell OPL 245.pdf — 18 KB

Zorg voor elkaar en de toekomst

Het gaat nu maar om 1 ding: het oplossen van de coronacrisis. Samen kunnen we deze crisis aan. Toch is het verstandig om ook alvast vooruit te kijken: naar de economische crisis en de klimaatcrisis. Want hoe willen we verder? Door nu naar de toekomst te kijken, komen we hier samen beter uit.

Loading...