english

Brief: geen schikking, maar vervolging van Shell voor corruptie

Milieudefensie heeft grote zorgen over de afhandeling van de betrokkenheid van Shell bij een corruptiezaak in Nigeria. Een schikking met Shell zou geen recht doen aan de ernst van dit vergrijp. Want de corruptiezaak rond olieveld OPL 245 is mogelijk een van de grootste internationale corruptiezaken in de olie-industrie.

In onderstaande brief bepleiten we bij minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) dat er een rechtsproces nodig is om bloot te leggen hoe en waarom Shell betrokken is bij deze corruptiezaak. Afzenders van de brief zijn, naast Milieudefensie, de volgende organisaties: Amnesty Nederland, Both ENDS, Code Rood, Ecological Defence Integrity, Fossielvrij NL, Fossil Free Culture, SOMO en TNI.

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Brief: geen schikking, maar vervolging van Shell voor corruptie'
Brief Milieudefensie cs over vervolging Shell OPL 245.pdf — 18 KB

Operatie Klimaat

De aarde warmt steeds sneller op. Toch is het nog niet te laat. Als we het samen doen, kunnen we klimaatverandering stoppen. Alleen: is jou ooit iets gevraagd door de plannenmakers in Den Haag? Daar brengen wij verandering in met Operatie Klimaat. Doe je mee? Dan gaan we samen op zoek naar eerlijke klimaatoplossingen.

Loading...