english

51 Miljoen extra van Postcode Loterij voor natuur en klimaat

Goed nieuws! De Postcode Loterij geeft dit jaar ruim 51 miljoen euro extra aan organisaties die zich inzetten voor natuur en klimaat. Dat is bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré.

Milieudefensie.jpg

Onze directeur Donald Pols neemt samen met voorzitter Nicole Bakker een cheque in ontvangst van 1,35 miljoen euro. Wij zijn heel erg blij met dit prachtige bedrag en bedanken alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij. Sinds 1996 ontvangt Milieudefensie jaarlijks forse steun van de Nationale Postcode Loterij.

“De natuur op onze planeet staat onder grote druk door klimaatverandering en de aantasting van ecosystemen. De Postcode Loterij ondersteunt al jaren goede doelen organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor een betere wereld. We zijn trots dat we een aantal van hen vandaag met extra donaties kunnen ondersteunen, dankzij onze trouwe deelnemers. Zij maken het verschil.” Dorine Manson, managing director Nationale Postcode Loterij

Extra bijdragen voor natuur en klimaat

Het project van de European Climate Foundation, waar wij partner in zijn, heeft een extra bijdrage gekregen van 2 miljoen euro. Het project is gericht op aargasvrije wijken. Milieudefensie zal zich met name richten op het vergroten van het draagvlak voor rechtvaardig klimaatbeleid. We vinden het belangrijk dat bewoners kunnen meebeslissen over de toekomst van hun eigen wijk en woning. Daarvoor is de komende 3 jaar minimaal een ton per jaar beschikbaar.

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) en Greenpeace zijn verrast met een extra bijdrage van 2 miljoen euro om het bedreigde Amazonegebied in Brazilië verder te kunnen beschermen. Urgenda kreeg een extra bijdrage van ruim 1,6 miljoen euro om klimaatzaken wereldwijd te ondersteunen. Ook Vogelbescherming Nederland en de Waddenvereniging, FSC, Natuur- en Milieufederaties en Peace Parks Foundation kunnen rekenen op extra bijdragen. Dat is goed nieuws voor het klimaat!

“Wereldwijd doen nationale overheden niet voldoende om ontwrichtende klimaatverandering te voorkomen. Dankzij de Postcode Loterij kunnen we nu ook in andere landen allerlei organisaties steunen in hun klimaatzaken met onze kennis en verzamelde data. We krijgen heel veel verzoeken om hulp, die we nu ook kunnen honoreren, met dank aan alle deelnemers aan de Postcode Loterij. Super!” Marjan Minnesma, Urgenda

Meer bescherming voor Amazonegebied 

WNF en Greenpeace luidden de noodklok over de Amazone in Brazilië. De beslissingen van de nieuwe president hebben mogelijk rampzalige gevolgen voor het gebied en de inheemse gemeenschappen die daar leven. Om hun werk voor het beschermen van de aarde te ondersteunen daar waar de nood het hoogst is, ontvangen Greenpeace en WNF een extra bedrag van 2 miljoen euro.

Geld naar onderwijs in conflictgebieden en vrije journalistiek

Gordon Brown, oud-premier van het Verenigd Koninkrijk, nam een cheque van ruim 3 miljoen euro in ontvangst voor kinderrechtenorganisatie Theirworld. Daarmee kan de organisatie de toegang tot onderwijs voor kinderen in conflictgebieden verbeteren. Ook organisaties die werken aan het beschermen van mensenrechten en onderzoeksjournalistiek kregen extra schenkingen. 

Recordschenking: 370 miljoen voor mens en natuur

De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. De 370,6 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld over 117 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,8 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. 

Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.NPL.png

Spreekt de combinatie van spelen en helpen je aan? Meld je dan aan op www.postcodeloterij.nl.

Volg de Nationale Postcode Loterij op Facebook en Twitter.

Operatie Klimaat

De aarde warmt steeds sneller op. Toch is het nog niet te laat. Als we het samen doen, kunnen we klimaatverandering stoppen. Alleen: is jou ooit iets gevraagd door de plannenmakers in Den Haag? Daar brengen wij verandering in met Operatie Klimaat. Doe je mee? Dan gaan we samen op zoek naar eerlijke klimaatoplossingen.

Meer weten?

Loading...