english

Wind in je haren, voeten op de pedalen: 5 fietsroutes door ons mooie land

Het is volop lente! Tijd voor een rondje Nederland op je stalen ros. Pomp die banden vol, trek je fietsbroekje aan en check voor de zekerheid je fietsbel. Fiets erop los met 5 mooie fietsroutes in eigen land.

1. Opladen op de Utrechtse Heuvelrug (30 km)

Nederland is zo plat als een pannenkoek. Maar niet op de Utrechtse Heuvelrug! Hier vind je rust, schone lucht en uitgestrekte bossen. De route start bij het theehuis Mon-Chouette. Vanuit hier fiets je zo Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in langs de Leusder Heide richting het Henschotermeer. Vergeet dus niet je badpak mee te nemen!
Ontdek de volledige route hier.

2. Van proeflokaal naar proeflokaal (35 km)

Bourgondiërs opgelet! Want Brabants mooiste natuur en lekkerste koude biertjes lonken. Op de La Trappe-fietsroute kom je langs verschillende proeflokalen van Bierbrouwerij de Koningshoeven. Hier wordt La Trappe binnen de kloostermuren van de gelijknamige abdij gebrouwen door de monniken (ook wel trappisten genoemd). Dus trap lekker door van proeflokaal naar proeflokaal. Maar let wel: trap en drink met mate!
Ontdek de volledige route hier.

3. Ver van het vasteland (36 km)

Voor het ultieme vakantiegevoel bezoek je het mooie Texel. Met maar liefst 140 kilometer fietspad kan je op Texel een flink eindje wegtrappen. Tijdens een rondje Noord-Texel kom je langs het mooie natuurgebied de Slufter en bezoek je een authentieke vuurtoren. Op het eiland zijn genoeg mogelijkheden om een (elektrische) fiets te huren. Maar de echte die-hards fietsen natuurlijk vanaf het vasteland en nemen de veerboot.
Ontdek de volledige route hier

4. Geef alles om de top te bereiken (28 km)

Het glooiende landschap. Het zangerige dialect. En de heerlijke zoeternijen. We fietsen natuurlijk door het magische Zuid-Limburg. Nergens in Nederland kan je bergen (oké, heuvels) beklimmen zoals hier. Met duizelingwekkende hellingspercentages en prachtige vergezichten. Kom uit je zadel en geef alles om die top te bereiken. Geniet van het uitzicht om vervolgens weer lekker naar beneden te rollen.
Ontdek de volledige route hier

5. Kasteelroute op je stalen ros (30km)

Deze prachtige fietsroute door Gelderland en de Achterhoek brengt jou op je stalen ros langs oude kastelen en landgoederen. Voel de wind in je haren, de voeten op je pedalen en waan je in vroegere tijden.
Ontdek de volledige route hier

Fiets mee voor het klimaat

Heb je na deze mooie fietstochten de smaak te pakken? En wil jij op je fiets meer betekenen voor het klimaat? In juni organiseren Operatie Klimaatgroepen vanuit alle provincies een fietsactie naar Den Haag. Er vertrekt dus ook een tocht bij jou in de buurt! Fiets je mee? Geef je dan nu op voor een Operatie Klimaatgroep bij jou in de buurt.

 

Zet Klimaat op 1 - Doe mee aan de advertentie-actie

We hebben nog 9 jaar om te voorkomen dat de klimaatcrisis uit de hand loopt. De toekomst van onze kinderen staat op het spel. Het komt dus aan op het nieuwe kabinet. Daarom gaan we samen zorgen dat het klimaat op 1 staat bij de formatie. Doe je mee?

Loading...