Succesvol klimaatakkoord vraagt gedurfde instrumenten

Begin 2019 moet er een Klimaatakkoord liggen. Hans de Boer en Cees Oudshoorn, voorzitter en algemeen directeur van VNO-NCW, stellen dat de positie van het bedrijfsleven kwetsbaar is. Volgens hen leidt de kostenstijging ertoe dat CO2-efficiënte Nederlandse bedrijven hier zullen moeten vertrekken. In het ESB-artikel 'Succesvol Klimaatakkoord vraagt gedurfde instrumenten' laten Donald Pols en Bart Wesselink (Milieudefensie) en Faiza Oulahsen (Greenpeace) zien dat het ook anders kan. Wij stellen een CO2-belasting voor. Dat verbetert de businesscase van klimaatmaatregelen, stimuleert marktgestuurd ondernemerschap en voorkomt de introductie van complexe subsidieregels.
> Lees nu het artikel 'Succesvol Klimaatakkoord vraagt gedurfde instrumenten'

Dit artikel verscheen op 28 november 2018 in het economenblad ESB en is een reactie op het artikel 'Succesvol Klimaatakkoord vraagt uitgekiende aanpak' van Hans de Boer en Cees Oudshoorn (beiden VNO-NCW).

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Succesvol klimaatakkoord vraagt gedurfde instrumenten'
201128 ESB artikel Pols Wesselink Oulahsen.pdf — 271 KB

Word mede-eiser in onze Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...