Over de hele wereld zijn er fantastische mensen die successen boeken voor het klimaat. Ze redden kleine stukjes van onze planeet. Wij delen er 17 met je.
Om het ecosysteem van de eilanden te beschermen, hebben de Noren besloten geen oliebronnen aan te boren op de Lofoten. Deze eilanden hebben oliereserves ter waarde van 53 miljard dollar!
Dankzij de Endangered Species Act is de bijna uitgestorven zeeschildpaddenpopulatie met 980% toegenomen.
Behalve in Bejing kan je nu ook in Rome een metrokaartje betalen met plastic flessen. Op die manier zijn al 350.000 flessen ingezameld.
Nederland heeft de daken van honderden bushaltes beplant met bloemen en planten - speciaal voor bijen.
De LarvalBot onderwaterrobot zaait de bodem van het Groot Barrièrerif in met microscopisch kleine koraaltjes, speciaal gekweekt om het ecosysteem te herstellen. En dat werkt ontzettend goed!
Een jachtverbod op bultruggen heeft hun populatie doen toenemen van een paar honderd tot maar liefst 25.000!
Mexico verbiedt als eerste land in Noord-Amerika dierproeven.
Een Italiaanse activist dropte 39 gigantische sculpturen van marmer in de zee, waardoor vissers hun netten niet meer konden uitgooien.
Het aantal neushoorns is met 11% gestegen en er mag niet meer op de dieren gejaagd worden.
Op Hawaii mag geen zonnebrand meer verkocht worden die schadelijke stoffen bevat voor koraalriffen.
Liefhebbers van de reuzenpanda kunnen eindelijk opgelucht adem halen. Bij de laatste telling is het aantal panda's gestegen naar 1800.
Ocean Cleanup haalde 10.000 kilo plastic uit zee. Het bewijst dat we oceaanafval echt kunnen opruimen.
40 jaar geleden plantte Jadav Payeng elke dag een boom in India. 40 jaar later heeft hij een bos aangelegd zo groot als Central Park.
Studie wijst uit dat het gat in de ozonlaag aan het herstellen is.
Albanië, Bhutan, Costa Rica, Democratische Republiek Congo, Ethiopië, IJsland, Noorwegen, Paraguay, Tadzjikistan en Uruguay: 10 landen in de wereld die voor 97% op hernieuwbare energie draaien. Het kan wel!
Nederland heeft 5 kunstmatige eilanden gebouwd speciaal voor het behoud van vogels en planten. Na twee jaar zijn er 30.000 vogels en 127 plantensoorten.
Dit jaar wonnen we de Klimaatzaak tegen Shell en de rechtszaak tegen Shell in Nigeria. Voor het eerst in de geschiedenis moet een multinational verantwoordelijkheid nemen voor schade in het buitenland en wordt een bedrijf verplicht zijn bedrijfsplannen in lijn te brengen met het klimaatakkoord van Parijs.
En het blijft niet alleen bij Shell. In Duitsland, Frankrijk en Italië zijn er vergelijkbare zaken in de maak. Helaas is Shell in hoger beroep gegaan. Wil je ons nou helpen nog een keer te winnen van Shell? Doneer dan op klimaatzaakshell.nl
Terwijl de klimaatcrisis steeds zichtbaarder wordt, laten politici en grote vervuilers het afweten. In je eentje los je dat niet op. Dankzij onze leden lukt dat wel. We hebben invloed en krijgen veel voor elkaar. Met meer leden kunnen we meer doen. Doe je mee?