english

Oproep aan Nederlandse bedrijven: Stop met financiering van controversieel palmoliebedrijf

Nederlandse financiële instellingen financieren een zeer controversiële oliepalmplantage in Liberia. Deze plantage wordt beheerd door het plantagebedrijf Golden Veroleum Liberia van palmoliegigant Golden Agri-Resources.

Al sinds 2012 worden op deze plantage mensenrechtenschendingen gerapporteerd. Hierover zijn klachten ingediend bij de RSPO (Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie). Daarnaast verdwijnt er dor de activiteiten van Golden Veroleum Liberia veel waardevol bos, waardoor diersoorten als de chimpansee in het nauw komen.

Nederlandse financiële instellingen blijven de palmoliegigant financieren en dragen daardoor al jaren bij aan deze schendingen. Het gaat om ABN AMRO, Actiam, Rabobank en Robeco.

Milieudefensie roept samen met haar zusterorganisaties SDI (Liberia) en Friends of the Earth US (Verenigde Staten) bovenstaande financiële instellingen op de financiering van deze misstanden te stoppen.

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Oproep aan Nederlandse bedrijven: Stop met financiering van controversieel palmoliebedrijf'
05022019_Letter to Dutch financiers of GVL_GAR Online versie.pdf — 241 KB

Stop investeringen die slecht zijn voor mens en milieu

Het lijkt zo logisch. Dat we als samenleving regels hebben om te voorkomen dat bedrijven zich misdragen. Maar waarom brengen banken en pensioenfondsen dan met jouw geld mensenlevens en het milieu in gevaar? Teken de petitie, dan maken we hier een eind aan.

Loading...