Stuur Shell een kaartje

Shell doet niks aan het klimaat - spreek de bestuursleden aan

Scroll

Wat is dat toch met Shell? Vorig jaar veroordeelde de rechter het bedrijf. De uitstoot moet in 2030 met bijna de helft omlaag. Maar ze doen niks. Dat brengt wereldwijd mensenlevens in gevaar. Spreek de verantwoordelijke bestuursleden van Shell daarom persoonlijk aan en stuur ze nu een kaartje.

Bestuursleden, neem jullie verantwoordelijkheid!
Shell moet van de rechter vergroenen. Toch doet Shell niets. Daarom viel er op 25 april een brief op de mat van alle bestuursleden van Shell. Want het zijn de bestuursleden die uiteindelijk de beslissingen nemen. In onze brief roepen we ze op zich te houden aan de uitspraak van de rechter. Doen ze dat niet, dan komt het moment in zicht dat we ze ook persoonlijk aansprakelijk gaan houden voor de klimaatschade die Shell wereldwijd aanricht.

shell-kaart4.png

Zo brengt Shell mensenlevens in gevaar
'Shell brengt mensenlevens in gevaar doordat het klimaatverandering veroorzaakt.' Dat zei de rechter in mei 2021. Hoe waar die woorden zijn, merkten we afgelopen zomer in Limburg. Voor kwetsbare gemeenschappen in het globale zuiden is het al langer dagelijkse praktijk. Hun oogsten mislukken door extreme droogte of overstromingen. Ze raken hun huis kwijt door bosbranden en hevige stormen. En er is steeds minder voedsel waardoor mensen honger lijden. 

Ondertussen blijft Shell 'gewoon' zoeken naar nieuwe olie- en gasbronnen. En gaat het bedrijf in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter.

Maak het persoonlijk - stuur de bestuursleden nu een kaartje
Juist grote vervuilers als Shell kunnen met hun beslissingen echt verschil  maken voor het klimaat. Maar de bestuursleden van het bedrijf nemen hun verantwoordelijkheid nog niet. Spreek ze daarom persoonlijk aan en stuur ze vandaag nog een kaartje. Samen krijgen we ze in beweging.

Zorg dat jouw kaart ertussen zit!

Stuur jouw ansichtkaart naar Shell

Vul hieronder jouw gegevens in om een kaart te sturen.

Loading...