Stuur Shell een kaartje

Steun de strijd tegen nieuwe projecten van Shell

scroll

Scroll

Shell maakt plannen om naar olie en gas te boren op meer dan 750 plekken wereldwijd: van onze Waddenzee tot Argentinië. Daarmee laat Shell zien het vonnis van de Klimaatzaak niet serieus te nemen. Geef tegengas en stuur de bestuursleden van Shell een kaartje.

Shell brengt mensenlevens in gevaar

Shell veroorzaakt klimaatverandering en brengt daarmee mensenlevens in gevaar. Dat zei de rechter in mei 2021. Daarom moet het bedrijf in 2030 minstens 45% minder CO2 uitstoten.

ansichtkaart2.png

Maar in plaats van het vonnis uit te voeren, blijft Shell zoeken naar nieuwe olie- en gasbronnen op meer dan 750 plaatsen wereldwijd. Daarnaast gaat Shell in hoger beroep. Shell laat hiermee zien dat het niet van plan is het vonnis van de rechter uit te voeren.

Ondertussen hebben kwetsbare gemeenschappen al dagelijks te maken met de klimaatcrisis. Hun oogsten mislukken door extreme droogte of overstromingen. Ze raken hun huis kwijt door bosbranden en hevige stormen. En er is steeds minder voedsel waardoor mensen honger lijden.

Op bezoek bij activisten

Shell heeft plannen om te boren naar gas voor de kust van het Verenigd Koninkrijk. Maar dit gas moet onder de grond blijven om te voorkomen dat de aarde gevaarlijk opwarmt. Lokale groepen verzetten zich massaal tegen de plannen van Shell, vanwege de klimaatcrisis en het afbrokkelen van de kust.

Het goede nieuws is dat deze boringen nog te stoppen zijn. Milieudefensie is bij ze op bezoek om hen te steunen in hun strijd en hun stemmen te versterken.

Groetjes uit het Verenigd Koninkrijk

Juist grote vervuilers als Shell kunnen met hun beslissingen echt verschil maken voor het klimaat. Maar de bestuursleden van Shell nemen hun verantwoordelijkheid nog niet. Spreek ze daarom persoonlijk aan en stuur ze vandaag nog een kaartje, met de groetjes uit het Verenigd Koninkrijk. Zorg dat jouw kaart ertussen zit!

Stuur jouw ansichtkaart naar Shell

Vul hieronder jouw gegevens in om de kaart te sturen.

Loading...