english

100 bedrijven verantwoordelijk voor 71% van de uitstoot

Voel jij je ook wel eens schuldig dat je in de auto bent gestapt, terwijl je ook met de trein had kunnen gaan? Of dat je toch met het vliegtuig naar een exotische bestemming bent gevlogen, in plaats van op fietsvakantie in eigen land? We kennen het allemaal. Maar als er íemand last zou moeten hebben van schuldgevoel over klimaatvervuiling, dan zou dat de fossiele industrie moeten zijn. 71% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen sinds 1988 zijn terug te verhalen op slechts 100 bedrijven. Waaronder Shell.

Shell staat op nummer 9 van de lijst met meest klimaatvervuilende bedrijven wereldwijd, tussen bedrijven als ExxonMobil en BP. Daarom startten wij in 2018 een rechtszaak tegen Shell. Wij willen een einde maken aan de klimaatvernietiging van Shell. Maar een van de grootste vervuilers ter wereld aanpakken, dat kunnen we niet alleen. Dus hebben we je hulp nodig. Kun je iets missen? Groot of klein, elk bedrag is welkom! Help ons deze revolutionaire rechtszaak tegen Shell te winnen.

Ja, ik help

Infographic uitstoot

Hoe ziet de wereld eruit als de temperatuur 4 graden stijgt?

Als bedrijven als Shell op dezelfde manier doorgaan als de afgelopen 30 jaar, stijgt de temperatuur op de aarde met 4 graden. Dat is 2 keer zoveel als het maximum van 2 graden, dat werd vastgelegd in het Klimaatakkoord van Parijs. Misschien denk je: lekker, 4 graden warmer, dat kan Nederland wel gebruiken. Bekijk dan even dit filmpje en zie met eigen ogen wat de catastrofale gevolgen zijn van een wereld die 4 graden opwarmt. De aarde is nu al met ongeveer 1 graad opgewarmd, en de gevolgen zijn al overal voelbaar.

Ruim 17000 mensen eisen  samen met ons dat Shell stopt met klimaatvervuiling

Op dit moment investeert Shell zo’n 95% van zijn vermogen in de oorzaak van het probleem, namelijk fossiele brandstoffen. Slechts zo’n 5% van Shell's investeringen gaat naar duurzame energie. Bovendien blijft Shell nieuwe reserves aanboren, terwijl het overgrote deel van de al bekende reserves van olie, gas en kolen in de grond moet blijven om een klimaatramp te voorkomen. Shell speelt dus een grote rol in het veroorzaken van klimaatverandering. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het een rol gaat spelen in de oplossing.

Wij vinden dat het anders moet. Wij willen dat Shell stopt met het veroorzaken van levensgevaarlijke klimaatverandering. 17000 mensen en 6 organisaties zijn het met ons eens en hebben zich aangemeld als mede-eiser in onze rechtszaak. Wil je ons helpen deze revolutionaire zaak te winnen? Steun ons dan met een gift

Ja, ik help

Wil je meer weten?

Loading...