Klimaatplicht

Wil jij ook een klimaatplicht voor grote vervuilers?

Scroll

Dankzij onze Klimaatzaak moet Shell van de rechter veel meer doen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. De CO2-uitstoot moet sneller en fors omlaag. Dat geldt niet alleen voor de activiteiten van Shell zelf, maar ook voor alle toeleveranciers. Dit vonnis is pure winst. Maar als de andere grote vervuilers gewoon doorgaan met vervuilen en mensenrechten negeren, komen we er niet.

Veelgestelde vragen over de klimaatplicht

Laat niet alleen Shell, maar álle Nederlandse vervuilende bedrijven meehelpen om gevaarlijke klimaatverandering te stoppen. Een klimaatplicht in de nieuwe IMVO-wet kan daarvoor zorgen. Klimaatplicht? IMVO-wet? Hier leggen we uit wat dat allemaal inhoudt en waarom het zo belangrijk is.

Onderlinge afspraken tussen bedrijven zijn te slap en veranderen vrijwel niets. Daarom hebben we jouw hulp nodig. Want samen krijgen we sneller, meer voor elkaar. Samen zorgen we dat alle grote bedrijven verplicht worden de klimaatcrisis aan te pakken. Dit is het moment. Nu moet het gebeuren. Doe je mee?

Schrijf samen met ons geschiedenis
We hebben geen tijd meer te verliezen. Roep onze overheid op om een klimaatplicht voor grote vervuilers in te voeren. Zodat ze actief bijdragen aan de oplossing van de klimaatcrisis.

Dat kan nog dit najaar met een wet die bedrijven verplicht om wereldwijd maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Zodat we klimaatschade, milieuvervuiling en het schenden van mensenrechten voorkomen. In de Tweede Kamer is een aantal partijen al bezig met zo'n wet. Samen zorgen we ervoor dat hij wordt aangenomen.

JA, ik roep de overheid op een klimaatplicht voor grote vervuilende bedrijven in te voeren

Loading...