english
Klimaat op 1

Zet Klimaat op 1 - Doe mee aan de advertentie-actie

Scroll

We hebben nog maar 9 jaar om de klimaatcrisis te stoppen. De toekomst van onze kinderen staat op het spel. Daarom zetten wij samen met jou klimaat op 1 bij de formatie. Dit doen we met grote krantenadvertenties. Doe je mee?

Veelgestelde vragen over Klimaat op 1

Waarom is deze crowdfunding zo belangrijk? Wat gaan we precies met jouw donatie doen? En hoe gaan de krantenadvertenties eruit zien? Hier vind je antwoorden op deze en andere vragen.

Wist je dit?

Uitstoot

30 bedrijven veroorzaken 40% van de CO2-uitstoot in Nederland.

Eerlijk?

Huishoudens betalen 30 keer meer energiebelasting dan bijvoorbeeld olieraffinaderijen.

Lijst

Nederland staat onderaan de Europese ranglijst van duurzame energie.

Vrijwel alle Nederlanders willen dat de overheid meer doet om de klimaatcrisis te stoppen. Mensen zoals jij en ik. Samen zijn we sterker dan grote vervuilers en treuzelende politici. Want wij zijn met veel meer!

Dus wat gaan we doen? We geven samen met jou een boodschap af aan de politici die nu onderhandelen over een nieuw regeerakkoord: zet klimaat op 1. Dat brengen we in beeld met een collage van gezichten in paginagrote advertenties in meerdere landelijke kranten. Zo geven we letterlijk een gezicht aan iedereen die eerlijk klimaatbeleid wil. 

Zo zet het nieuwe kabinet klimaat op 1:

Zet eerlijk klimaatbeleid in het regeerakkoord. Dat betekent concreet:
  • Nederland stoot in 2030 65% minder CO2 uit - en dat kan ook!
  • Nederland voert een eerlijke CO2-heffing in, zodat de vervuiler betaalt
  • Nederland maakt duurzame oplossingen bereikbaar voor iedereen
Meer informatie over de crowdfundactie
Krantenadvertenties

Adverteren is duur, daarom hebben we jouw hulp nodig. Een paginagrote advertentie in meerdere landelijke kranten en in de online edities kost al gauw 50.000 euro. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer advertenties we kunnen plaatsen.

  • Wanneer? Op donderdag 10 juni 2021 (de crowdfunding loopt tot 24 mei)
  • Waar? Op zoveel mogelijk plekken in landelijke kranten (online en print)
Jouw portretfoto

Stuur ons ook je portretfoto (hoeft niet, maar maakt de advertentie wel veel krachtiger). Deze komt in de krantenadvertenties te staan bij onze boodschap: zet klimaat op 1. Zo laten we zien hoe ontzettend veel mensen willen dat eerlijk klimaatbeleid topprioriteit krijgt tijdens de formatie van het nieuwe kabinet.

Ja, ik help mee om klimaat op 1 te zetten!

Samen maken we de krantenadvertenties zo groot mogelijk. Met jouw hulp gaat dat lukken. Kies een bedrag dat bij jou past. Élke bijdrage helpt, groot of klein. Help je mee? Bedankt!

Loading...