english
Klimaat op 1

Politiek, zet klimaat op 1

Scroll

Het is nu of nooit voor het klimaat! Daarom brengen wij deze maand onze boodschap naar politiek Den Haag: zet klimaat op 1 in het nieuwe regeerakkoord. Op 10 juni deden we dit in verschillende kranten, op banners bij 10 grote vervuilende bedrijven en bij de Hofvijver in Den Haag. Jij kan ons helpen deze boodschap te versterken. Doe mee met onze Twitteractie.

Meer informatie over deze campagne

Wist je dit?

Uitstoot

30 bedrijven veroorzaken 40% van de CO2-uitstoot in Nederland.

Eerlijk?

Huishoudens betalen 30 keer meer energiebelasting dan bijvoorbeeld olieraffinaderijen.

Lijst

Nederland staat onderaan de Europese ranglijst van duurzame energie.

Doe mee met de Twitteractie

Meedoen is makkelijk. Heb je een Twitter-account? Mooi. Klik dan op onderstaande button. Er verschijnt dan een kant-en-klare Tweet die je met 1 druk op de knop verstuurt naar een Kamerlid. Zo laten we massaal van ons horen.


Heb je geen Twitter, maar wel andere sociale media? Top. Deel en like dan onze Facebook, Instagram en LinkedIn berichten. Daarmee vergroten we de impact ook!

Verslag 10 juni - Fietsactie door het hele land

Terwijl de kranten in de vroege ochtend op de mat vielen, hingen tientallen Veranderaars een banner op bij 10 van de grootste vervuilers van Nederland. Met daarop de oproep: ‘Hey Den Haag! 65% minder CO2? Dan moet dit bedrijf óók mee!‘ Daarna fietsen de vrijwilligers naar de Hofvijver in Den Haag met hun boodschap: Zorg ervoor dat grote bedrijven de rekening betalen van hun eigen vervuiling. In Den Haag werden ze ontvangen door een groep kamerleden. Zij beloofden zich in te zetten voor een eerlijk en ambitieus klimaatbeleid.


Krantenadvertenties

De krantenadvertenties zijn mogelijk gemaakt door ruim 3000 gulle crowdfunders. Zij legden bijna 2x zoveel geld bij elkaar als we hadden gevraagd: ruim 90 duizend euro. Helemaal geweldig! Heel veel dank daarvoor. Daardoor konden we in nog meer kranten adverteren.


Onze boodschap

We hebben nog maar 9 jaar om de klimaatcrisis te stoppen. De toekomst van onze kinderen staat op het spel. Daarom zetten wij samen met jou klimaat op 1 tijdens de formatie van het nieuwe kabinet.

Vrijwel alle Nederlanders willen dat de politiek meer doet om de klimaatcrisis te stoppen. Mensen zoals jij en ik. Samen zijn we sterker dan grote vervuilers en treuzelende politici. Want wij zijn met veel meer.

Zo zet het nieuwe kabinet klimaat op 1 in het regeerakkoord:

  • Nederland stoot in 2030 65% minder CO2 uit - en dat kan ook!
  • Nederland voert een eerlijke CO2-heffing in, zodat de vervuiler betaalt
  • Nederland maakt duurzame oplossingen bereikbaar voor iedereen

Word lid

Hoe geef jij onze aarde door? Die vraag stellen wij aan grote vervuilers en treuzelende politici. Ook na de verkiezingen en onze overwinning in onze klimaatzaak tegen Shell. Want de toekomst van onze kinderen staat op het spel door de klimaatcrisis. Blijf niet aan de kant staan: doe met ons mee. Word lid. Bedankt!


Loading...