english
Klimaat op 1

Rutte en Kaag, volg de wetenschap: zet klimaat op 1

Scroll

9.
1
5
2

Mensen doen al mee

Niets is meer hetzelfde sinds het wereldschokkende IPCC-rapport. De opdracht aan onze overheid is duidelijk: doe alles wat nodig is om de klimaatcrisis te stoppen. Daarom is de formatie van het nieuwe kabinet nu nog belangrijker. Alleen als Rutte en Kaag de grote vervuilers laten meedoen, maken we nog een kans. Help jij Kaag en Rutte klimaat echt op 1 te zetten?

Meer informatie over deze campagne

Wist je dit?

Uitstoot

30 bedrijven veroorzaken 40% van de CO2-uitstoot in Nederland.

Eerlijk?

Huishoudens betalen 30 keer meer energiebelasting dan bijvoorbeeld olieraffinaderijen.

Lijst

Nederland staat onderaan de Europese ranglijst van duurzame energie.

Doe mee met de e-mailactie

Iedereen kan meedoen. Vul je naam in en klik op de oranje knop. Zo geef jij een duidelijke boodschap af. Om de e-mailtekst te bekijken hoef je alleen te klikken op 1 van de partijleiders.

 

Onze boodschap

Het nieuwste IPCC-rapport is heel duidelijk: Onze toekomst en die van onze kinderen staat op het spel. De CO2-uitstoot moet razendsnel omlaag. Het komende kabinet kan daarbij niet naar andere landen wijzen, maar moet zelf aan de slag. Daarom zetten wij samen met jou klimaat op 1 tijdens de formatie van het nieuwe kabinet.

Vrijwel alle Nederlanders willen dat de politiek meer doet om de klimaatcrisis te stoppen. Mensen zoals jij en ik. Samen zijn we sterker dan grote vervuilers en treuzelende politici. Want wij zijn met veel meer.

Zo zet het nieuwe kabinet klimaat op 1 in het regeerakkoord:

  • Nederland stoot in 2030 65% minder CO2 uit - en dat kan ook!
  • Nederland voert een eerlijke CO2-heffing in, zodat de vervuiler betaalt
  • Nederland maakt duurzame oplossingen bereikbaar voor iedereen

Word lid

Hoe geef jij onze aarde door? Die vraag stellen wij aan grote vervuilers en treuzelende politici. Ook na de verkiezingen en onze overwinning in onze klimaatzaak tegen Shell. Want de toekomst van onze kinderen staat op het spel door de klimaatcrisis. Blijf niet aan de kant staan: doe met ons mee. Word lid. Bedankt!

Loading...