english

Steun onze rechtszaak voor gezonde lucht met een sms

Iedereen heeft recht op gezonde lucht, toch? Nederland doet alleen te weinig om daarvoor te zorgen. Daarom zijn we een rechtszaak gestart tegen de Nederlandse Staat. De rechter gaf ons helemaal gelijk in het kort geding, maar de overheid ging in hoger beroep tegen een deel van die uitspraak.

In een andere rechtszaak, een zogenaamde bodemprocedure, oordeelde de rechter juist dat de Staat niets te verwijten valt. Toen zijn wij in hoger beroep gegaan.

Nu moeten we zorgen dat we in hoger beroep gelijk krijgen van de rechter. In allebei de zaken. Daarbij is jouw hulp onmisbaar!

Steun onze rechtszaak voor gezonde lucht: sms RECHT naar 4333 en doneer eenmalig €3

Hoe werkt het?

  1. Open een nieuw sms-bericht
  2. Typ het woord RECHT
  3. Vul als ontvanger het nummer ‘4333’ in
  4. Verzend je sms
  5. Je ontvangt binnen een paar minuten een bedank-sms ter bevestiging van je actie.

Alvast bedankt!

Veelgestelde vragen sms-actie

Wat of wie steun ik met mijn sms-donatie?
Met jouw sms steun je de rechtszaak van Milieudefensie voor gezonde lucht met een eenmalige gift van € 3.

Waarom heeft Milieudefensie een rechtszaak voor gezonde lucht aangespannen?
De gezondheid van burgers loopt ernstige schade op. Dat komt omdat de Nederlandse Staat te weinig doet aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. Milieudefensie heeft de Staat aangeklaagd, omdat iedereen recht heeft op gezonde lucht.

Hoe werkt sms-doneren?
Eenmalig sms-doneren is simpel. Open een nieuw sms-bericht op je telefoon, typ het woord RECHT en vul als ontvanger het nummer 4333 in. Verzend je sms. Je ontvangt van ons een bedank-sms ter bevestiging van je eenmalige donatie. Bekijk ook de actievoorwaarden.

Kan ik meer dan € 3 geven? Of kan ik de rechtszaak op een andere manier steunen?
Ja, graag! Dat kan via onze crowdfunding waar je zelf het bedrag kunt bepalen. Betalen kan via iDeal of door middel van een eenmalige machtiging.

Ik heb geen bedank-sms ontvangen. Wat betekent dit?
Als je geen bedank-sms hebt ontvangen, is je donatie niet gelukt. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je niet genoeg beltegoed hebt of als jouw telefoonnummer geblokkeerd is voor betaal-sms-berichten. Dit kan een instelling zijn van je mobiele telefoon, of omdat jouw provider je nummer (automatisch) heeft geblokkeerd. Controleer de instellingen van je telefoon of neem contact op met je provider om de blokkade op te heffen. Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om via onze crowdfunding te doneren, dat hoeft niet met je telefoon.

Waarom sms-doneren?
Sms-doneren is een veilige en snelle manier om Milieudefensie te steunen.

Word ik gebeld als ik meedoe aan deze sms-actie?
Dat kan. Als je meedoet aan de sms-actie kunnen we je per telefoon informeren over ons werk en over manieren hoe je ons kunt steunen. Meer weten? In de actievoorwaarden lees je hoe jouw sms-donatie wordt verwerkt.

Steun onze rechtszaak voor gezonde lucht: sms RECHT naar 4333 en doneer eenmalig €3

Loading...