Geen reclame in de brievenbus? Bestel een NEE-NEE sticker

Jaarlijks krijgt een gemiddeld gezin ruim 1.800 stuks ongeadresseerd reclamedrukwerk in de brievenbus. Maar liefst 34 kilo. Wat een gigantische papierverspilling! Met een nee/nee-sticker kun je ongewenste reclame tegengaan.

Voor die reclamefolders worden ruim 3 miljoen bomen per jaar gekapt. Veel mensen ergeren zich hieraan. Daarom introduceerde Milieudefensie al in de jaren '90 de brievenbussticker. Inmiddels hebben meer dan 1 miljoen Nederlanders een NEE-NEE sticker of JA-NEE sticker op de brievenbus.

Standaard ontvang je folders

En het kan ook anders, dat bewijst de Gemeente Amsterdam. Sinds januari 2018 ontvangen mensen daar alleen nog reclamedrukwerk met een JA/JA-sticker op de brievenbus. Geen sticker? Dan ook geen folders.

In de rest van het land is het nog andersom. Standaard ontvang je folders, tenzij je met een brievenbussticker aangeeft dat je dat niet wil.

NEE-NEE sticker aanvragen

Je kunt telefonisch een sticker aanvragen bij de Milieudefensie Servicelijn: 020 6262 620  (ma-do 9.30-16.30). De sticker wordt tegen een vergoeding voor de verzendkosten naar je toegestuurd.

Loading...