Iedereen doet wat... Je kent 'm misschien nog wel, die klimaatcampagne van de overheid waar het belangrijkste advies niet in voorkwam: minder vlees eten. Maar minder vlees heeft de toekomst. Daarom, speciaal voor jou, deze 5 heerlijke vleesloze recepten.
Bijgerecht, 30 minuten (+ 30 minuten wachttijd) - recept
Heb je ondanks je goede voornemens stiekem een beetje last van vleesverlangen? Door de vlezige structuur is jackfruit heel geschikt om een heerlijke variant van pulled pork te maken. Bereid je wel voor op gekke blikken van zowel vegetariërs als vleeseters! Extra serveertip: serveer op een lotusbroodje met een rodekoolsalade als topping.
Broodje Vegan pulled pork
Hoofdgerecht, 4 personen, 35 minuten - recept
Met vijf dochters, weinig tijd en geen ambitie in de keuken, kookten mijn ouders vroeger alleen standaard gerechten. Aardappels, groenten en vegavlees op maandag. Pasta op dinsdag. En niet te vergeten, patatjes op zaterdag. Toen ik een keer in een restaurant een 'gewaagde' gok deed en curry bestelde, was ik verkocht. Deze is sindsdien niet meer weg te slaan uit mijn 'standaard' recepten.
Rode vegan curry met naanbrood
Hoofdgerecht, 4 personen, 50 minuten (+ 60 minuten wachttijd) - recept
Als ik deze vegan groentetaart tijdens feestjes aan vrienden voorschotel dan denken ze altijd dat ik ontzettend goed kan koken. Mijn vriend weet wel beter. Vanwege de verschillende laagjes ziet deze groentetaart er ontzettend indrukwekkend uit, terwijl je 'm hartstikke snel op tafel zet. Succes verzekerd.
Hartige groententaart met laagjes paarse aubergine, groene courgette en oranje wortels.
Bijgerecht, 30 minuten - recept
Zelf friet maken is ontzettend lekker en simpel. De truc is om de aardappelen goed droog te maken voordat je ze bakt. Vervolgens kan je de reepjes gewoon in zonnebloemolie in een wokpan bakken. Extra tip: besprenkel de friet met oregano in plaats van zout en maak je eigen mayonaise zonder ei!
Lekkere knapperige zelfgemaakte frietjes uit de oven.
Hoofdgerecht, 4 personen, 35 minuten - recept
Makkelijk, snel, lekker en ook nog veganistisch. Wat wil je nog meer? Je maakt deze curry met kokosmelk, aubergine, mosterdzaad, komijn, chili, gember en curry blaadjes helemaal af met een paar pappadums of een schepje rijst.
Gekruide aubergine & kokos curry
Terwijl de klimaatcrisis steeds zichtbaarder wordt, laten politici en grote vervuilers het afweten. In je eentje los je dat niet op. Dankzij onze leden lukt dat wel. We hebben invloed en krijgen veel voor elkaar. Met meer leden kunnen we meer doen. Doe je mee?