Vervuilers zijn sterk, met z’n allen zijn wij sterker

We kunnen niet wachten. Vanaf nu kom je ons overal tegen. Bij acties in het land. Op je scherm en op de radio. Om een recordaantal mede-eisers te werven voor onze Klimaatzaak tegen ING. Vervuilers zijn sterk, met z'n allen zijn wij sterker. Doe je mee?

Zichtbaarder dan ooit
De steun voor het klimaatbeleid staat onder druk. In Europa en Nederland. De overheid laat grote vervuilers hun gang gaan. Geeft zelfs subsidie. Daarom komt het op ons aan. Als wij met z’n allen in actie komen, gaat het ons lukken. Dat doen we met vernieuwde kracht; een nieuw logo en een nieuwe stijl. En veel zichtbaarder dan voorheen. Je gaat ons vaker tegenkomen in de media en in het land. Doe je mee?

Waarom we ING aanpakken

ING is de grootste bank van Nederland en bankier van de klimaatcrisis:

  • ING blijft olie en gas financieren en steekt meer geld in vervuilende bedrijven dan alle andere Nederlandse banken.
  • ING stootte in 2022 ongeveer evenveel broeikasgassen uit als Zweden.

ING is sponsor van het Nederlands voetbalelftal en heeft de Nederlandse leeuw als beeldmerk. Maar als bankier van de klimaatcrisis zet ING die leeuw in z’n hemd. Deze boodschap ga je de komende tijd vaker tegenkomen. Want we starten een landelijke campagne om mede-eisers te werven. Doe jij al mee?

Advertentie van Milieudefensie waarschuwt grote vervuilers om met een goed klimaatplan te komen, omdat zij anders ook voor de rechter worden gedaagd.

We vergeten de andere vervuilers niet

We dagen ING voor de rechter, maar we vergeten de andere vervuilers niet. Daarom stonden we op 9 februari bij 9 andere bedrijven op de stoep. Daaronder: Schiphol, KLM, Rabobank en Friesland Campina. Onze boodschap: maak een goed klimaatplan, anders ben jij misschien de volgende tegen wie we een rechtszaak beginnen.

Die boodschap stond tegelijkertijd als advertentie in het Financieele Dagblad.

We kunnen niet wachten.

Afbeelding bovenin: fragment uit een campagnevideo, waarin de schade die ING veroorzaakt door vervuilende bedrijven te financieren wordt toegelicht.

Kom 31 mei naar de Klimaatmars op de Zuidas

Op vrijdag 31 mei nemen we de Amsterdamse Zuidas over. Hét symbool van de macht van bedrijven. Omdat grote vervuilende bedrijven blijven vervuilen. Als zij daar niet mee stoppen, loopt de klimaatcrisis volledig uit de hand. Ben jij 1 van de tienduizenden die we daar verwachten?

Loading...