english

Stedelingen zijn klaar met vervuilende auto's

Gemeenten moeten zorgen voor betere luchtkwaliteit, meer groen en minder uitstoot van CO2, vinden de meeste stedelingen. Dit blijkt uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Milieudefensie.

Meer groen, minder vervuiling

In de twintig grootste steden van Nederland is onderzocht hoe groot het draagvlak onder bewoners is voor maatregelen voor duurzaam verkeer in de stad. Wat blijkt? De meeste bewoners willen milieuzones en schoon openbaar vervoer. Slechts 1 op de 10 stedelingen wil dat er meer ruimte komt voor autoverkeer. Steeds meer mensen realiseren zich hoe vervuilend auto’s zijn en dat we met de ruimte in de stad veel leukere dingen kunnen doen.

De lokale politiek is nu aan zet

De mensen die meededen aan het onderzoek, vertegenwoordigen de kiezers uit het hele politieke spectrum: van links tot rechts. Hopelijk is de wens voor groenere en gezondere steden terug te zien in het stemgedrag op 21 maart. Want dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gemeenten moeten de stem van bewoners serieus nemen en écht aan de slag. Door meer ruimte te maken voor fietsen, wandelen en openbaar vervoer bijvoorbeeld. Zo worden steden gezond, groen en leefbaar.

Op dit plaatje zie je de opvallendste feitjes uit het onderzoek:

Illustratie I&O onderzoek

 

Hier gaan we voor: klimaat op 1 in het regeerakkoord

We hebben nog 9 jaar om te voorkomen dat de klimaatcrisis uit de hand loopt. De toekomst van onze kinderen staat op het spel. Het komt dus aan op het nieuwe kabinet. Daarom gaan we samen zorgen dat het klimaat op 1 staat bij de formatie. Doe je mee?

Loading...