english

Stedelingen zijn klaar met vervuilende auto's

Gemeenten moeten zorgen voor betere luchtkwaliteit, meer groen en minder uitstoot van CO2, vinden de meeste stedelingen. Dit blijkt uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Milieudefensie.

Meer groen, minder vervuiling

In de twintig grootste steden van Nederland is onderzocht hoe groot het draagvlak onder bewoners is voor maatregelen voor duurzaam verkeer in de stad. Wat blijkt? De meeste bewoners willen milieuzones en schoon openbaar vervoer. Slechts 1 op de 10 stedelingen wil dat er meer ruimte komt voor autoverkeer. Steeds meer mensen realiseren zich hoe vervuilend auto’s zijn en dat we met de ruimte in de stad veel leukere dingen kunnen doen.

De lokale politiek is nu aan zet

De mensen die meededen aan het onderzoek, vertegenwoordigen de kiezers uit het hele politieke spectrum: van links tot rechts. Hopelijk is de wens voor groenere en gezondere steden terug te zien in het stemgedrag op 21 maart. Want dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gemeenten moeten de stem van bewoners serieus nemen en écht aan de slag. Door meer ruimte te maken voor fietsen, wandelen en openbaar vervoer bijvoorbeeld. Zo worden steden gezond, groen en leefbaar.

Op dit plaatje zie je de opvallendste feitjes uit het onderzoek:

Illustratie I&O onderzoek

 

Operatie Klimaat

De aarde warmt steeds sneller op. Toch is het nog niet te laat. Als we het samen doen, kunnen we klimaatverandering stoppen. Alleen: is jou ooit iets gevraagd door de plannenmakers in Den Haag? Daar brengen wij verandering in met Operatie Klimaat. Doe je mee? Dan gaan we samen op zoek naar eerlijke klimaatoplossingen.

Loading...