english

Stedelingen zijn klaar met vervuilende auto's

Gemeenten moeten zorgen voor betere luchtkwaliteit, meer groen en minder uitstoot van CO2, vinden de meeste stedelingen. Dit blijkt uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Milieudefensie.

Meer groen, minder vervuiling

In de twintig grootste steden van Nederland is onderzocht hoe groot het draagvlak onder bewoners is voor maatregelen voor duurzaam verkeer in de stad. Wat blijkt? De meeste bewoners willen milieuzones en schoon openbaar vervoer. Slechts 1 op de 10 stedelingen wil dat er meer ruimte komt voor autoverkeer. Steeds meer mensen realiseren zich hoe vervuilend auto’s zijn en dat we met de ruimte in de stad veel leukere dingen kunnen doen.

De lokale politiek is nu aan zet

De mensen die meededen aan het onderzoek, vertegenwoordigen de kiezers uit het hele politieke spectrum: van links tot rechts. Hopelijk is de wens voor groenere en gezondere steden terug te zien in het stemgedrag op 21 maart. Want dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gemeenten moeten de stem van bewoners serieus nemen en écht aan de slag. Door meer ruimte te maken voor fietsen, wandelen en openbaar vervoer bijvoorbeeld. Zo worden steden gezond, groen en leefbaar.

Op dit plaatje zie je de opvallendste feitjes uit het onderzoek:

Illustratie I&O onderzoek

 

Doe mee met de Klimaatduik!

Wij gaan liever kopje onder vóór het klimaat, dan dóór het klimaat. Daarom wagen wij samen met jullie op 1 januari de sprong in het ijskoude water. Geef het nieuwe jaar samen met ons een frisse start. En laat de overheid zien dat het in 2020 menens is met het klimaat.

Loading...