english

Ruim 40.000 mensen bij de Klimaatmars

Er reden weinig treinen. Het was best koud. En toch was jij erbij! Samen met ruim 40.000 mensen liep jij mee in deze indrukwekkende Klimaatmars.

We gaven tijdens de mars een krachtig signaal: wij zijn klaar met het “bla bla bla“ van onze overheid. Wij willen een eerlijk en goed klimaatbeleid! Wij willen een Klimaatplicht voor grote vervuilers!

Nagenieten van de Klimaatmars

Kon je niet naar de Klimaatmars komen? Of wil je gewoon even nagenieten van deze geslaagde dag? Bekijk hier alvast de eerste impressies.

“Ik wil niet barbecueën, ik wil een toekomst!“ en “Tata steel-t mijn toekomst“.  Wij zijn onder de indruk van de prachtige en creatieve protestbordjes die we tijdens de Klimaatmars voorbij zagen komen. Bekijk de foto's van de leukste borden en slogans van de Klimaatmars. Zit die van jou ertussen?

Tata steel-t

Hoe verder na de Klimaatmars?

Wil jij als eerste weten wat de komende tijd onze plannen zijn voor grote vervuilers? En horen hoe jij kan bijdragen? Meld je nu aan voor onze online meet-up: hoe verder na de Klimaatmars?

 

De Klimaatmars is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie. Dit is een samenwerkingsverband van: Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, Het Transnational Institute, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat. De Klimaatcrisis Coalitie nodigt iedereen uit zich bij hen aan te sluiten.

Teken voor een klimaatplicht voor grote vervuilers

Dankzij onze Klimaatzaak moet Shell van de rechter veel meer doen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. De CO2-uitstoot moet sneller en fors omlaag. Dat geldt niet alleen voor de activiteiten van Shell zelf, maar ook voor alle toeleveranciers. Dit vonnis is pure winst. Maar als de andere grote vervuilers gewoon doorgaan met vervuilen en mensenrechten negeren, komen we er niet.

Loading...