english

Milieudefensie maakt dagblad De Pers na

Amsterdam, 6 februari 2017 – Actievoerders van Milieudefensie hebben vandaag 100.000 speciale voedseledities van dagblad De Pers uitgedeeld op twintig stations in Nederland.

"Het mag dan geen echte De Pers zijn, de inhoud is wel echt", zegt Bart van Opzeeland, campagneleider voedsel van Milieudefensie. "Met deze 'voedselspecial' laten we een breed publiek zien dat voedselproductie niet alleen milieuvriendelijker kan. Want duurzaam eten op je bord is voor iedereen belangrijk."


Headbangen
"Ik sta hier met mijn kop tegen het fosfaatplafond te headbangen," vertelt een koe aan cabaretier Vincent Bijlo in een diepte-interview in deze editie. GTST-acteur Miro Kloosterman vertelt over veganisme. Klimaatprofessor Pier Vellinga pleit voor een reclamespotje met de ludieke tekst: ‘Minder melk goed voor elk’ of Arjen Lubachs ‘Klaar is Vlees’. Op pagina drie een weelderig geïllustreerd achtergrondverhaal over uitgeklede boeren als gevolg van de teruggekeerde melkplas. Factcheck rubriek Pinokkio buigt zich over het waarheidsgehalte van de claim dat melkveehouders al jaren steeds minder verdienen. In de kookrubriek vindt de lezer het recept voor een warme, bourgondische stoofschotel.

Verspreidingsgebied
De Pers is van vandaag uitgedeeld in: Amsterdam, Amersfoort, Arnhem, Assen, Delft, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Hilversum, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Wageningen, Zwolle. Lezers in andere delen van het land kunnen hem gratis op internet lezen.

https://depers.org

Zorg voor elkaar en de toekomst

Het gaat nu maar om 1 ding: het oplossen van de coronacrisis. Samen kunnen we deze crisis aan. Toch is het verstandig om ook alvast vooruit te kijken: naar de economische crisis en de klimaatcrisis. Want hoe willen we verder? Door nu naar de toekomst te kijken, komen we hier samen beter uit.

Loading...