english

Milieudefensie maakt dagblad De Pers na

Amsterdam, 6 februari 2017 – Actievoerders van Milieudefensie hebben vandaag 100.000 speciale voedseledities van dagblad De Pers uitgedeeld op twintig stations in Nederland.

"Het mag dan geen echte De Pers zijn, de inhoud is wel echt", zegt Bart van Opzeeland, campagneleider voedsel van Milieudefensie. "Met deze 'voedselspecial' laten we een breed publiek zien dat voedselproductie niet alleen milieuvriendelijker kan. Want duurzaam eten op je bord is voor iedereen belangrijk."


Headbangen
"Ik sta hier met mijn kop tegen het fosfaatplafond te headbangen," vertelt een koe aan cabaretier Vincent Bijlo in een diepte-interview in deze editie. GTST-acteur Miro Kloosterman vertelt over veganisme. Klimaatprofessor Pier Vellinga pleit voor een reclamespotje met de ludieke tekst: ‘Minder melk goed voor elk’ of Arjen Lubachs ‘Klaar is Vlees’. Op pagina drie een weelderig geïllustreerd achtergrondverhaal over uitgeklede boeren als gevolg van de teruggekeerde melkplas. Factcheck rubriek Pinokkio buigt zich over het waarheidsgehalte van de claim dat melkveehouders al jaren steeds minder verdienen. In de kookrubriek vindt de lezer het recept voor een warme, bourgondische stoofschotel.

Verspreidingsgebied
De Pers is van vandaag uitgedeeld in: Amsterdam, Amersfoort, Arnhem, Assen, Delft, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Hilversum, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Wageningen, Zwolle. Lezers in andere delen van het land kunnen hem gratis op internet lezen.

https://depers.org

Wij stoppen CETA!

Dit najaar heeft Nederland de kans om het CETA-verdrag te stoppen. Als we dat niet doen, wordt de macht van multinationals nog veel groter. Ten koste van mens, dier, milieu en klimaat. Roep de Kamerleden nu op: stem CETA weg en kies voor onze toekomst!

Loading...