Post voor de bestuurders van Shell

Shell houdt zich niet aan het vonnis. Daarom staan we vandaag op de stoep bij de bestuurders van Shell met 24.000 kaartjes van bezorgde mensen. Lees hoe het zit.

24.000 mensen roepen Shell een halt toe

Meer dan 24.000 mensen stuurden een kaartje naar de bestuurders van Shell om ze aan te spreken op hun verantwoordelijkheid “Shell, houd je aan het vonnis!”.

Vandaag overhandigt een groep van Operatie Klimaat deze kaartjes per fietskoerier bij het Hoofdkantoor in Den Haag. De actievoerders zijn verkleed als postbodes en dragen 10 postzakken bij zich, die symbool staan voor de 24.000 ansichtkaartjes.

Operatie Klimaat met grote ansichtkaart bij het hoofdkantoor van Shell. Fotograaf Muzi Ndiweni

De groep biedt ook een grote ansichtkaart aan met daarop plekken op de wereld waar - mede door Shell- gevaarlijke klimaatverandering plaatsvindt,

"Als Shell blijft doorgaan met CO2 uitstoten, zullen wij ook blijven doorgaan met onze acties om onze zorgen te uiten. Deze zaak raakt ons allemaal." 
Daan van der Werf - Operatie Klimaat

Shell gaat maar door met olie en gas

'Shell brengt mensenlevens in gevaar doordat het klimaatverandering veroorzaakt.' Dat zei de rechter in mei 2021. Uit recent onderzoek van Oil Change International en Milieudefensie blijkt dat Shell’s nieuwe gas- en olieprojecten goed zijn voor 4,3 miljard ton extra CO2. Dat is 30 keer de uitstoot van heel Nederland in 2021! Het bedrijf kiest dus voor winst in plaats van mensenlevens.

Óók medewerkers Shell willen werken aan een schonere toekomst

In reactie op onze actie ontving Milieudefensie 2.000 kaartjes ondertekend door medewerkers van Shell. Daarop schreven zij ook te willen werken aan een schonere toekomst. In 2021 ging slechts 12% van Shells investeringen naar duurzame projecten. Het bedrijf zal de komende jaren nog steeds meer dan 80% van zijn uitgaven in fossiele energie stoppen.

Het is duidelijk; de samenleving én de eigen medewerkers willen sneller. Er is dus werk aan de winkel voor het bestuur van Shell: voer het vonnis uit, nu!

Foto bovenaan: veranderaars verkleed als postbodes brengen post aan de bestuurders van Shell. Foto van Muzi Ndiweni

Help ons een nieuwe Klimaatzaak winnen

Een beter milieu begint bij de grote vervuilers van Nederland. Daarom vroegen wij 30 grote bedrijven om hun klimaatplannen. Sommige bedrijven doen hun best. Maar de rest blijft doorgaan met vervuilen. We bereiden ons voor op een nieuwe Klimaatzaak tegen een grote vervuiler. Help je mee?

Loading...