english

Greenpeace, Milieudefensie en Oxfam Novib sluiten zich aan bij landelijke klimaatstaking op 27 september

Amsterdam, 27 augustus 2019 – Greenpeace, Milieudefensie en Oxfam Novib sluiten zich aan bij de landelijke klimaatstaking op 27 september. De organisaties steunen hiermee het initiatief om het werk neer te leggen op de vierde vrijdag in september. “De Noordpool en de Amazone staan in brand en overal worden hitterecords verbroken. Meer dan ooit is zichtbaar hoe belangrijk ons klimaat is en dat we niet langer zo met de aarde kunnen omgaan. Daarom laten wij ook van ons horen en komen we in actie,” aldus Greenpeace, Milieudefensie en Oxfam Novib.

#WijStakenMee

In heel Nederland kan iedereen meedoen. Als je je aan wil sluiten, kun je je aanmelden via klimaatstaking.nl. Op de dag zelf start er om 13:00 in Den Haag een stakingstocht door de stad en is er een podiumprogramma. Wie niet in Den Haag of niet de hele dag kan staken, kan ook kiezen voor een werkonderbreking. De staking wordt op sociale media gesteund met de hashtag #wijstakenmee.

De klimaatstaking in Den Haag wordt georganiseerd door Fridays For Future Nederland, Earth Strike Nederland, Code Rood, Fossielvrij NL en Teachers for Climate NL. "In september staken miljoenen mensen over de hele wereld om een einde te eisen aan het tijdperk van vervuiling. Mensen worden nu al geraakt door de klimaatcrisis. Ons huis staat in brand. Hier moeten we samen iets aan doen. Kom naar Den Haag op 27 september en staak met ons mee voor een rechtvaardige en leefbare planeet," aldus de organisatoren.

Wereldwijd wordt er op 20 en 27 september gestaakt voor het klimaat. Het gaat om acties in 150 landen. De actie komt voort uit de schoolstaking van de Zweedse Greta Thunberg, gevolgd door vele andere jongeren. Nu is het tijd dat volwassenen zich aansluiten bij de jongeren en zich ook uitspreken voor beter klimaatbeleid. Met de internationale actie voeren de klimaatstakers de druk op rond de klimaattop van de Verenigde Naties in New York.

 

 

Het klimaatmanifest - Voor en door jongeren

De klimaatcrisis stormt op ons af. Maar er gebeurt nog steeds veel te weinig. Het klimaatbeleid bepaalt of jongeren straks nog een toekomst hebben. Daarom zijn Jongeren Milieu Actief en 6 politieke jongerenorganisaties samen in actie gekomen. Samen met Jan Terlouw stelden zij een klimaatmanifest op. Hierin roepen de jongerenorganisaties de grote politieke partijen op om tijdens de formatie te kiezen voor eerlijk en ambitieus klimaatbeleid. Help jij mee?

Loading...