Dit zijn de beste vleesvervangers

Toen ik 30 jaar geleden vegetariër werd, was een kaassoufflé ongeveer het enige alternatief voor vlees. In de tussentijd is veel veranderd. Er zijn steeds meer vleesvervangers te koop. Maar welke zijn nu het allerlekkerst? Hieronder vind je 6 aanraders!

1. The Beyond Burger - Beyond Meat, € 3,87

Deze burger staat met stip op 1. Deze burger krijgt wereldwijd veel aandacht. Dat is ook niet gek, want Bill Gates en Leonardo DiCaprio hebben zich achter deze burger geschaard.

De burger lijkt verdacht veel op een echte burger, mede doordat er bietensap is toegevoegd, wat het sappige effect van een echte burger nabootst. Met zijn € 3,87 is het wel even schrikken voor je portemonnee, maar dan heb je ook wat. Lekker, maar te duur? De verse plantaardige burger van de AH wordt vaak in een adem genoemd met de Beyond Burger, en die kost maar € 1,59.

beyond.jpeg

2. Vega champignonburger- Lidl

Met stip op 2: de vega champignonburger van de Lidl. Volgens mijn collega: "De beste vegaburger ever."  Hij vult behoorlijk en is ook nog eens bekroond door Lidl klanten. Deze burger én collega hebben echt een goede smaak! 

signal-2022-11-15-154142.jpeg

3. Mini Burger Deluxe - Garden Gourmet, € 3,35

Op zoek naar een hamburger die net zo smaakt als vroeger op de braderie in Winschoten? Dan moet je zeker de Burger  Deluxe hebben. Kadetje, ketchup, gebakken ui en een augurkje erbij en klaar is Kees!

minigardendeluxe.JPG

4. Groenteburger - De Paddestoel, € 5,04

Deze groenteburger uit België scoort ook hoog. Een prima fop-kip burger gevuld met paprika, ui en erwtjes. Lekker om op een broodje te doen, of snij 'm in stukjes en gooi hem door een Caesar salade.

paddestoel.jpg

5. Plantaardige kipstukjes, Vivera € 2,76

Deze kipstukjes zijn altijd handig om in huis te hebben. Ze zijn lekker in de salade, maar je kunt ze ook goed marineren en gebruiken in je favoriete pasta of wokgerecht. Opties genoeg!

signal-2022-11-15-161127.jpeg

6. Chiliburger - Boon, € 3,29

Hou je van pittig eten? Dan is deze veganistische burger vol met ui, quinoazaad, tomatenpuree, paprika, doperwten echt wat voor jou! Gewoon verkrijgbaar bij de Jumbo.

signal-2022-11-15-162240.jpeg

 

En op de borrelplank?

De Vega Paté van Kips en Filet American (Petit Filet a L'Americain) van De Vegetarische Slager mogen niet ontbreken in je koelkast! Van ontbijt, lunch, tot de borrelplank. Met deze zit je altijd goed. Wil je nog een aanvulling voor de Airfryer? Ga naar Lidl want al hun vega borrelsnacks zijn aanraders! 

Photo header: Sarah Stierch

 

Wil je meer duurzame tips ontvangen?

Geef tegengas: stuur Shell een sms

Shell moet van de rechter zijn uitstoot met 45% verminderen in 2030. Toch wil Shell vanaf 2024 boren naar gas onder de Wadden. Samen met de Waddenvereniging roepen wij Shell op het unieke waddengebied te beschermen. Doe je mee?

Loading...