Dit zijn de beste vleesvervangers

Toen ik 30 jaar geleden vegetariër werd, was een kaassoufflé ongeveer het enige alternatief voor vlees. In de tussentijd is veel veranderd in de wereld van vleesopvolgers. Er zijn steeds meer vleesvervangers te koop. Maar welke zijn nu het allerlekkerst? Hieronder vind je 6 aanraders!

1. The Beyond Burger - Beyond Meat

Deze burger staat met stip op 1. Deze burger krijgt wereldwijd veel aandacht. Dat is ook niet gek, want Bill Gates en Leonardo DiCaprio hebben zich achter deze burger geschaard.

De burger lijkt verdacht veel op een "echte" burger, mede doordat er bietensap is toegevoegd, wat het sappige effect van een echte burger nabootst. De hogere prijs van deze vleesvervanger kan even schrikken zijn voor je portemonnee, maar dan heb je ook wat. Lekker, maar te duur? De verse plantaardige burger van Albert Heijn huismerk wordt vaak in een adem genoemd met de Beyond Burger, daarvoor betaal je een stuk minder.

beyond.jpeg

2. Vega champignonburger- Lidl

Op nummer 2: de vega champignonburger van de Lidl. Volgens mijn collega: "De beste vleesvervanger ever."  Hij vult behoorlijk en is ook nog eens bekroond door Lidl klanten. Deze burger (én collega) hebben echt een goede smaak! 

signal-2022-11-15-154142.jpeg

3. Mini Burger Deluxe - Garden Gourmet

Op zoek naar een hamburger die net zo smaakt als vroeger op de braderie in Winschoten? Dan moet je zeker de Burger Deluxe hebben. Kadetje, ketchup, gebakken ui en een augurkje erbij en klaar is Kees!

minigardendeluxe.JPG

4. Groenteburger - De Paddestoel

Deze vleesvervanger uit België scoort ook hoog. Een prima fop-kip burger gevuld met paprika, ui en erwtjes. Lekker om op een broodje te doen, of snij 'm in stukjes en gooi hem door een Caesar salade.

paddestoel.jpg

5. Plantaardige kipstukjes, Vivera

Deze kipstukjes zijn altijd handig om in huis te hebben. Ze zijn lekker in de salade, maar je kunt ze ook goed marineren en gebruiken in je favoriete pasta of wokgerecht. Opties genoeg!

signal-2022-11-15-161127.jpeg

6. Chiliburger - Boon

Hou je van pittig eten? Dan is deze veganistische burger vol met ui, quinoazaad, tomatenpuree, paprika, doperwten echt wat voor jou! Deze vleesvervanger is gewoon verkrijgbaar bij de Jumbo.

signal-2022-11-15-162240.jpeg

 

En op de borrelplank?

De Vega Paté van Kips en Filet American (Petit Filet a L'Americain) van De Vegetarische Slager mogen niet ontbreken in je koelkast! Van ontbijt, lunch, tot de borrelplank. Met deze vleesvervangers zit je altijd goed. Wil je nog een aanvulling voor de Airfryer? Ga naar Lidl, want al hun vega borrelsnacks zijn aanraders! 

Photo header: Sarah Stierch. Beeld: een close-up van een vegetarische hamburger met een bakje ketchup.

 

Wil je meer duurzame tips ontvangen?

Stuur een kaartje naar Shell

Shell maakt plannen om naar olie en gas te boren op meer dan 750 plekken wereldwijd: van de Waddenzee tot Argentinië. Daarmee laat Shell zien het vonnis van de klimaatzaak niet serieus te nemen. Geef tegengas en stuur de bestuursleden van Shell een kaartje.

Loading...