english

De klimaatplicht uitgelegd in 2 minuten

Nederland is een klein landje. Je denkt misschien: onze bedrijven hebben niet zo’n grote impact op het klimaat. Integendeel. De oplossing? Een klimaatplicht voor vervuilende bedrijven. We leggen je in 2 minuten uit hoe dat werkt.

Onze Klimaatzaak tegen Shell was een groot succes. De rechter zei dat Shell zijn CO2 uitstoot drastisch moet verminderen.  Dat is maar 1 bedrijf.  Zou het niet beter zijn als alle Nederlandse bedrijven dezelfde klimaatplicht als Shell opgelegd krijgen?

In de video leggen de acteurs van onze campagnevideo uit waarom een klimaatplicht de oplossing is om wereldwijde klimaatschade te voorkomen. 

Klimaatplicht stopt gevaarlijke klimaatverandering

Gevaarlijke klimaatverandering kan alleen gestopt worden als iedereen meedoet. Grote, vervuilende bedrijven worden niet vanzelf groen en duurzaam, daar is een wet voor nodig. Een klimaatplicht voor bedrijven die eist dat Nederlandse bedrijven overal ter wereld hun uitstoot verminderen en klimaatverandering tegen gaan.

Teken voor een klimaatplicht

De meerderheid van Nederlanders wil dat vervuilende bedrijven veranderen. Wil jij dat ook? Teken dan onze oproep aan de regering om een klimaatplicht in te voeren. Samen zorgen we ervoor dat alle bedrijven zich houden aan het Klimaatakkoord van Parijs. 

Teken voor een klimaatplicht voor grote vervuilers

Dankzij onze Klimaatzaak moet Shell van de rechter veel meer doen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. De CO2-uitstoot moet sneller en fors omlaag. Dat geldt niet alleen voor de activiteiten van Shell zelf, maar ook voor alle toeleveranciers. Dit vonnis is pure winst. Maar als de andere grote vervuilers gewoon doorgaan met vervuilen en mensenrechten negeren, komen we er niet.

Loading...