De klimaatplicht uitgelegd in 2 minuten

Nederland is een klein landje. Je denkt misschien: onze bedrijven hebben niet zo’n grote impact op het klimaat. Integendeel. De oplossing? Een klimaatplicht voor vervuilende bedrijven. We leggen je in 2 minuten uit hoe dat werkt.

Onze Klimaatzaak tegen Shell was een groot succes. De rechter zei dat Shell zijn CO2 uitstoot drastisch moet verminderen.  Dat is maar 1 bedrijf.  Zou het niet beter zijn als alle Nederlandse bedrijven dezelfde klimaatplicht als Shell opgelegd krijgen?

In de video leggen de acteurs van onze campagnevideo uit waarom een klimaatplicht de oplossing is om wereldwijde klimaatschade te voorkomen. 

Klimaatplicht stopt gevaarlijke klimaatverandering

Gevaarlijke klimaatverandering kan alleen gestopt worden als iedereen meedoet. Grote, vervuilende bedrijven worden niet vanzelf groen en duurzaam, daar is een wet voor nodig. Een klimaatplicht voor bedrijven die eist dat Nederlandse bedrijven overal ter wereld hun uitstoot verminderen en klimaatverandering tegen gaan.

Help ons een nieuwe Klimaatzaak winnen

Een beter milieu begint bij de grote vervuilers van Nederland. Daarom vroegen wij 30 grote bedrijven om hun klimaatplannen. Sommige bedrijven doen hun best. Maar de rest blijft doorgaan met vervuilen. We bereiden ons voor op een nieuwe Klimaatzaak tegen een grote vervuiler. Help je mee?

Loading...