Ahold Delhaize ligt op ramkoers met het klimaat

Het klimaatplan van Ahold Delhaize is bij lange na niet genoeg om de planeet leefbaar te houden. Daarom presenteert onze jongerentak Jongeren Milieu Actief (JMA) vandaag 4 eisen waar Ahold Delhaize aan moet voldoen voor een geloofwaardig klimaatplan.

Wij vroegen Ahold Delhaize, moederbedrijf van onder meer Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en Bol.com, naar hun klimaatplannen en lieten die doorrekenen. En wat blijkt? Ahold Delhaize is 1 van de grootste vervuilers van Nederland!

Wat is er mis met het klimaatplan van Ahold Delhaize?
95% van de uitstoot van Ahold Delhaize wordt veroorzaakt door het gebruik van brandstoffen, basismaterialen én met name door het gebruik van producten (ook wel scope 3 genoemd).  Daarvan  wil het bedrijf in 2030 maar 15% verminderen, terwijl 45% minimaal nodig is. 

4 eisen voor een geloofwaardig klimaatplan

Daarom presenteert JMA deze 4 eisen waar Ahold Delhaize aan moet voldoen voor een geloofwaardig klimaatplan:

  1. 70% van Ahold Delhaize’s omzet in eiwitten is in 2030 plantaardig.
  2. Alle leveranciers voldoen aan de eisen van het Parijs-akkoord in 2025.
  3. 50% van alle producten bij Ahold Delhaize hebben een lage CO2-uitstoot in 2030.
  4. In 2023 heeft Ahold Delhaize geen leveranciers meer die bijdragen aan ontbossing.

Voorzitter van JMA Neele Boelens vroeg Ahold Delhaize om een handtekening te zetten onder deze eisen. Helaas… het bedrijf bleek niet bereid te tekenen.

Teken jij wel?

Ahold Delhaize heeft mooie praatjes, maar laat het keer op keer afweten als er echt actie nodig is. Wij zullen Ahold Delhaize aan de eisen houden, tot het bedrijf niet meer bijdraagt aan gevaarlijke klimaatverandering.

En jij kan helpen! Teken nu de petitie van Jongeren Milieu Actief, en deel met vrienden en familie!

Geef tegengas: stuur Shell een sms

Shell moet van de rechter zijn uitstoot met 45% verminderen in 2030. Toch wil Shell vanaf 2024 boren naar gas onder de Wadden. Samen met de Waddenvereniging roepen wij Shell op het unieke waddengebied te beschermen. Doe je mee?

Loading...