english

Aan de Keukentafel: documentaire en debat over voedselproductie en boeren

Op vrijdagavond 8 december organiseert Milieudefensie in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam een avond over voedsel en boeren. Steeds meer mensen willen gezond, lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel, maar weten niet hoe. Steeds meer boeren willen verduurzamen, maar worstelen om dat op een betaalbare manier voor elkaar te krijgen. Hoe kunnen we ons voedsel verduurzamen van producent tot op het bord?

Première documentaire ‘Boeren met Toekomst’
De avond begint met een exclusieve première van de nieuwe documentaire ‘Boeren met Toekomst’, waarin drie Nederlandse boeren worden gevolgd. Zij delen hun visie over de toekomst van hun werk.

Bekijk hier alvast de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=bWl_N1-lzhM

Debat met onder andere Jan Terlouw
Daarna gaat gastvrouw Marijn Frank (o.a. Keuringsdienst van Waarde) in gesprek met Jan Terlouw (schrijver en ex-politicus), Lisa Stel (foodblogger, Lisa goes Vegan) Volkert Engelsman (nummer 1 in de duurzame top 100 van Trouw in 2017) en boerin Sieta van Keimpema. Met deze gasten blikt ze terug op het nieuws en het maatschappelijk debat over voedsel in 2017. Samen buigen ze zich over de vraag: hoe kunnen we ons voedsel verduurzamen van producent tot op het bord? Uiteraard mag het publiek meepraten!

Datum: Vrijdag 8 december
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179,
1019 HC Amsterdam
Tijd: 19:45 tot 22:00

Hier gaan we voor: klimaat op 1 in het regeerakkoord

We hebben nog 9 jaar om te voorkomen dat de klimaatcrisis uit de hand loopt. De toekomst van onze kinderen staat op het spel. Het komt dus aan op het nieuwe kabinet. Daarom gaan we samen zorgen dat het klimaat op 1 staat bij de formatie. Doe je mee?

Loading...