english

7 mooie plekken in Nederland om te ontdekken

Van zeepaardjes kijken tot een bergwandeling maken. Het kan in ons eigen kikkerlandje! Zoek jij nog inspiratie voor een dagje uit? Ontdek 7 prachtige plekken in Nederland die de moeite waard zijn om te bezoeken!

1. Doorkruis Nationaal Park Drentsche Aa

Een Oeroud landschap in Drenthe. Dat is het Nationaal Park Drentsche Aa. Het park ligt ten noordoosten van Assen en je vind er honderden kilometers aan zandwegen en fietspaden. Extra leuk: aan het eind van de zomer kleurt de heide prachtig paars. Een schitterend gezicht.

Houd je van wandelen? De vierde etappe van het Pieterpad loopt dwars door dit Nationaal park! Je loopt van Zuidlaren naar Rolde en komt bijna geen bebouwing tegen. Echt even back to nature dus!

Drenthe.jpg

2. Waan je in de 18e eeuw in Bourtange

Ben je meer een cultuur- en geschiedenisliefhebber? Waan je terug in de 18e eeuw in de vesting van Bourtange. De vesting is in de jaren 70 volledig hersteld en herbouwd in de stijl van vroeger. Een unieke ervaring, waar je even echt terug in de tijd gaat.

Bourtange.jpg

3. Ontdek de prachtige natuur op de Wadden

De wadden mogen natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. De Waddenzee staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. En terecht, want het is er prachtig! Ga vogels spotten op Texel, wandelen op Terschelling en ontdek de mooiste planten en dieren. Of ga eens wadlopen, strandzeilen of surfen. Er is genoeg te beleven!

Wadlopen.jpg

4. Beklim de heuvels van Limburg

De heuvels van Limburg zorgen bij mij voor een instant vakantiegevoel. Ik ben dol op de bergen én op wandelen. Gelukkig kan ik sinds kort mijn lol op, want Nederland is een bergwandeling rijker: The Dutch Mountain Trail!

Deze wandeltocht van 101 kilometer is zwáár! Enige bergwandel ervaring is gewenst want je bedwingt de zeven hoogste heuvels van Nederland. In totaal maak je in 4 trajecten 2000 hoogtemeters. Best leuk toch, voor ons vlakke land.

Limburg.jpg

5. Beleef de Biesbosch te voet, op de fiets of in een bootje

Altijd al een bever in het echt willen zien? Met een beetje geluk en goede timing kan dit in de Biesbosch. Dit gebied is het grootste zoetwatergetij van Europa en is zeer waterrijk met kreken en wilgenvloedbossen. Dit zorgt voor een bijzondere omgeving. De Biesbosch ligt ook vlakbij Dordrecht, een stad die zeer de moeite waard is om te bezoeken.

Bever.jpg

6. Spot de Nederlandse Big Five op de Veluwe

Het edelhert, wild zwijn, de ree, vos en de Schotse Hooglander; je vindt ze allemaal op de Veluwe. Doe dit te voet, op de fiets of per boot. Genoeg mogelijkheden, want de Veluwe is groot! De natuur is er prachtig en ongerept en wisselt af met de leukste dorpen en steden.

De Veluwe bestaat uit meerdere prachtige parken, zoals het Nationaal Park Veluwe Zoom. Dit park ligt vlak bij Arnhem.  Wist je dat dit het eerste Nationale Park van Nederland is? 

Veluwe.jpg

7. Ga duiken in Zeeland

Bij duiken denk je misschien niet direct aan de Nederlandse wateren. Toch kan dit prima. Van zeepaardjes tot sepia’s (ook wel zeekat genoemd), in de Zeeuwse wateren zijn ze te spotten.

Nog nooit gedoken? Ook zonder ervaring kan je een introductieduik maken en genieten van het Nederlandse onderwaterleven.

Duiken.jpg

Blijven genieten

Mensen bezoeken natuurgebieden in Nederland vaker dan ooit! Dat veroorzaakt soms overlast. Zorg er daarom voor dat je de natuur goed behandelt als je erop uit trekt. Ook klimaatverandering heeft grote impact op de natuur.

Het is daarom belangrijk om onder de opwarming van 1,5 graad te blijven. Het KNMI berekende dat deze grens al over 9 jaar wordt overschreden als wij niet nu in actie komen.

Teken voor jouw toekomst

Jongeren Milieu Actief (JMA) stelde samen met nog 6 andere jongerenorganisaties en Jan Terlouw een klimaatmanifest op. Met dit manifest vragen ze om een eerlijk en ambitieus klimaatbeleid. Wil jij dat ook? Teken dan nu voor jouw toekomst. 

Steun ons in het Hoger Beroep tegen Shell

Op 26 mei wonnen we onze Klimaatzaak tegen Shell. De rechter oordeelde dat Shell zijn CO2-uitstoot in 2030 teruggebracht moet hebben met 45%. Een fantastische overwinning. Helaas gaat Shell tegen deze beslissing in hoger beroep. Wij nemen het op tegen een van de machtigste en rijkste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons nog een keer te winnen van Shell. Doe je mee?

Loading...