Al 50.000 kaarten voor de banken: Stop met ontbossing!

In 2 maanden 50.000 ansichtkaarten tegen ontbossing. Dat is de opbrengst tot nu toe van onze campagne Trek de Grens. Daar zijn we hartstikke blij mee, want het zet de banken aan het denken. Dus bedankt voor jouw deelname aan deze actie. Nog geen kaartje verstuurd? Doe het dan nu, wat onze actie gaat door.

Banken zijn medeverantwoordelijk voor vernietiging

ABN AMRO, ING en Rabobank zijn medeverantwoordelijk voor de vernietiging van het regenwoud. Ze steken miljarden euro's in palmolie. Dat onthulde Milieudefensie in het Zwartboek Draw the Line. Om te laten weten dat zij het hiermee niet eens zijn, stuurden tienduizenden mensen een kaart aan de banken.

Actie met slachtoffers van ontbossing

Begin juli spraken wij bij 8 filialen door heel Nederland klanten aan. Dit deden we samen met slachtoffers van ontbossing uit Afrika en Azië. Voorbijgangers konden een ansichtkaart beschrijven en deze toevoegen aan een reuze-ansichtkaart. Deze reuzekaart presenteerden we telkens aan de bedrijfsleider van het betreffende filiaal.

Aanbieding ansichtkaarten bij hoofdkantoren

Sinds begin juli is het mogelijk om de banken online een ansichtkaart te sturen via www.trekdegrens.nl. Drie weken na de start van de campagne hebben we persoonlijk de eerste 30.000 kaarten aangeboden bij de hoofdkantoren van ABN AMRO, ING en Rabobank.


Op 19 juli trok een kleine delegatie met 15 postzakken naar de 3 hoofdkantoren. Bij ABN AMRO werden campagneleider Rolf Schipper en enkele Milieudefensie-vrijwilligers ontvangen door 5 managers in de postkamer. Bij ING nam de manager Bedrijfsethiek de postzakken in ontvangst in de centrale hal van het hoofdkantoor. Bij de Rabobank ontving het hoofd Woordvoering de postzakken voor de hoofdingang. Hij vertelde dat de bank over dit onderwerp veel vragen krijgt van klanten én bankmedewerkers.

Help het regenwoud beschermen

Door de aanleg van palmolieplantages worden mensen van hun land verdreven en dreigen dieren als de orang-oetan uit te sterven. Het regenwoud wordt in rap tempo gekapt. Maar er is goed nieuws: jij kunt helpen het regenwoud beschermen.

Stuur grote vervuilers de Laatste Aanmoediging

Dit voorjaar is het erop of eronder. Grote bedrijven spelen een beslissende rol in de klimaatcrisis. Tijdens hun jaarlijkse aandeelhoudersvergadering stemmen zij over hun toekomst. En die van ons klimaat. Stuur de laatste aanmoediging en overtuig CEO's om het juiste te doen.

Loading...