english

4 manieren om een klimaatplicht in de wet te krijgen

Vandaag bespreekt de Tweede Kamer de wet internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO). Dit is onze eerste grote kans om een klimaatplicht voor grote vervuilers in de wet te krijgen. Help je mee?

1. Doe mee met de Twitterstorm

Wij willen dat het klimaat een centrale plek krijgt in de IMVO wet. Wij willen een #klimaatplicht voor grote vervuilers. Samen zorgen we dat de politiek in Den Haag er niet onderuit kan.

2. Teken de oproep

Heb je de oproep voor een klimaatplicht nog niet getekend? Doe het snel! Dan zien nieuwsgierige Kamerleden die informatie zoeken over een klimaatplicht, dat er veel steun voor is. Laat ook jouw stem horen en teken de oproep. 

3. Roep familie/vrienden op om onze oproep ook te steunen

Druk zetten op de politiek doe je niet alleen. Vraag bijvoorbeeld je buurman, tante of ploegmaatjes om onze oproep aan de politiek ook te tekenen. Samen staan we sterk! Wij hebben alvast een Whatsapp-berichtje gemaakt om ze uit te nodigen.

4. Deel het gedicht van de Klimaatsint

Heb je de oproep al ondertekend en heb je geen Twitter om mee te doen aan de Twitterstorm? Like en deel dan het gedicht van de Klimaatsint op andere sociale mediakanalen. 

Klimaat sint gedicht.jpg

Grote vervuilers, kom met een klimaatplan

Het is de hoogste tijd dat de grote vervuilers met een klimaatplan komen. Dat ze laten zien hoe ze hun CO2-uitstoot zo snel mogelijk afbouwen. Want ze maken de wereld ziek. Alleen zo voorkomen we de ergste klimaatrampen nog. Samen zorgen we dat ze kiezen voor een gezonde bedrijfsvoering die wel houdbaar is. Dit is onze laatste kans. Doe je mee?

Loading...