3 klimaattips voor de nieuwe CEO van Shell

Wij hebben een belangrijke videoboodschap voor Wael Sawan, de nieuwe CEO van Shell. En we geven hem 3 klimaattips. Daarmee kan hij helpen voorkomen dat de klimaatcrisis uit de hand loopt.

Bekijk onze videoboodschap:

1. Ga niet in hoger beroep

De rechter oordeelde in de Klimaatzaak dat Shell in 2030 zijn CO2-uitstoot met 45% omlaag moet brengen, ten opzichte van 2019. En dat het bedrijf daar bovendien direct mee moet beginnen. Helaas doet Shell dat niet. De CO2-uitstoot van Shell gaat bijna niet omlaag en in de ergste scenario’s gaat de uitstoot zelfs omhoog.

Daarnaast heeft Shell besloten om in hoger beroep te gaan. Wij roepen CEO Sawan op: neem je verantwoordelijkheid en trek het hoger beroep in. 

2. Stop met greenwashing

Shell zegt dat het een voorloper wil zijn in de energietransitie. Toch investeert het bedrijf maar 12% in duurzame energie zoals zonne-en windenergie. Bovendien staat Shell in de periode 2019 - 2021 in de top 4 grootste investeerders in exploratie van nieuwe olie- en gasvelden. En ondertussen blijft Shell doorgaan met zijn groene praatjes...

3. Stop met nieuwe projecten

In plaats van het vonnis uit te voeren, doet Shell onderzoek naar nieuwe boorlocaties op meer dan 750 plaatsen wereldwijd. Dit staat haaks op de uitspraak van de rechter in onze Klimaatzaak. De wetenschap is duidelijk, er is geen ruimte meer voor nieuwe olie- en gaswinning. Sterker nog, het is een doodvonnis voor onze planeet.

Zo wil Shell boren naar nieuwe olie en gas voor de kust van Mar del Plata in Argentinië. Wij gingen op bezoek bij inwoners van de regio die al jarenlang protesteren voor een schone zee. Geef deze inwoners een steuntje in de rug en stuur Shell een kaartje, met de groetjes uit Argentinië.

Beeld bovenin: een man in maatpak reikt zijn hand uit.

Stuur een kaartje naar Shell

Shell maakt plannen om naar olie en gas te boren op meer dan 750 plekken wereldwijd: van de Waddenzee tot Argentinië. Daarmee laat Shell zien het vonnis van de klimaatzaak niet serieus te nemen. Geef tegengas en stuur de bestuursleden van Shell een kaartje.

Loading...