english

Doe mee als vrijwilliger

Onze problemen zijn onderling verbonden. Net als de oplossingen. De eerste stap naar verandering is ons openstellen voor het ondenkbare, het onmogelijke. ‘Tsja zo is het nu eenmaal’ is maar een fabeltje, een aangeleerde gedachte. Stel je die betere wereld voor en besef dat alles mogelijk is. De problemen die we moeten bestrijden zijn gigantisch. Maar onze dromen zijn groter.

Wereldwijd beschermen we onze toekomst en roepen we overheden en bedrijven ter verantwoording. Want op straat, online of in het stemhokje, samen maken wij echt het verschil. Wij zijn met zijn allen. En we komen eraan.

Wat doe je als vrijwilliger bij Milieudefensie?

Milieudefensie is een onafhankelijke milieuorganisatie. We werken aan een duurzame en eerlijke wereld voor de generaties na ons. Samen met mensen zoals jij.

Als vrijwilliger werk je mee aan een landelijke campagne op kantoor of in jouw buurt. Of je voert lokaal actie met een groep. Om succesvol te zijn volg je trainingen, vergroot je je netwerk en kom je met anderen in actie. Want echte verandering maken we samen.

Vacatures voor vrijwilligers

Hier vind je de actuele vrijwilligersvacatures. Zit er nu voor jou niets bij of heb je op dit moment geen tijd? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte van onze nieuwe vacatures.

  • Wij eisen dat Nederlandse banken jouw spaargeld niet in foute palmolie stoppen. Dat gaat ons alleen lukken als duizenden mensen samen met Milieudefensie in actie komen! Door het hele land zijn vrijwilligersteams opgericht, die zelf aan de slag gaan om de druk op ABN AMRO, ING en Rabobank op te voeren. Wil jij ook meedoen met een team? Stuur een mail naar fairfuture@milieudefensie.nl en kom naar het trainingsweekend van 14 tot 16 september!

  • Wil je leren over onderwijs, lesgeven en klimaatverandering? Vind je het leuk om samen met andere jongeren aan lespakketten en workshops te werken en projecten op scholen te organiseren? En wil je helpen met het verduurzamen van het onderwijs? Dan zoeken we jou! Wij zijn: Jongeren Milieu Actief (JMA), de jongerenorganisatie van Milieudefensie. We zoeken per direct: Nieuwe leden voor de onderwijswerkgroep/creatieve gastdocenten. Meld je nu aan!

  • Maak je je zorgen over luchtvervuiling? Word dan nu luchtwachter. Want als luchtwachter houdt je in de gaten of jouw gemeente maatregelen neemt om de luchtkwaliteit te verbeteren. De Luchtwachters zijn vooral actief in de 7 steden met het meeste vervuilende verkeer: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Den Bosch, Eindhoven, Arnhem en Utrecht. Meld je nu aan als luchtwachter in jouw stad.

Wat je nog meer kan doen

Loading...