english

Milieudefensie Haarlem

Ook in je eigen woonplaats kun je bouwen aan een eerlijk en duurzaam Nederland. Daarom pakken in het hele land Milieudefensie afdelingen milieuproblemen in hun buurt aan. Ook in Haarlem is een lokale afdeling van Milieudefensie actief.

Wie zijn we

De Haarlemse afdeling van Milieudefensie is opgericht in 1990 en heeft een eigen bestuur. De groep bestaat uit 11 actieve leden, die als het nodig is bij acties, steun van haar achterban kan oproepen. Haarlem telt bijna 1400 Milieudefensie-leden en donateurs. We voeren actie en bemoeien ons met zowel lokale activiteiten als met acties van de landelijke vereniging Milieudefensie.

Omdat we soms de rechter moeten inschakelen ter bescherming van onze natuur en een gezond milieu, hebben we in 2007 een zelfstandig rechtspersoon opgericht: de Stichting Milieu- en Natuurbescherming Kennemerland.

Ongeveer 5 keer per jaar verzenden wij een digitale nieuwsbrief naar plaatselijke Milieudefensieleden. Aanmelden hiervoor kan via haarlem@milieudefensie.nl. Wij zijn ook actief op Facebook.

Wat doen we

Binnen Milieudefensie Haarlem zijn 5 werkgroepjes per milieu-item actief. Dit zijn Duinpolderweg, gevelverlichting, klimaatneutraal bouwen, Schiphol en windenergie. Daarnaast zijn we actief op het gebied van een duurzame, gezonde en schone leefomgeving.

Doe mee

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons financieel ondersteunen? Giften voor acties en educatie zijn van harte welkom op rekeningnummer: NL49.TRIO.0390.5010.77 t.n.v. Milieudefensie Haarlem.

Wil je vrijwilliger worden bij Milieudefensie Haarlem? Stuur een mail naar haarlem@milieudefensie.nl en wij nemen contact met je op.

Agenda

Wij vergaderen elke eerste woensdag van de maand. De eerstvolgende vergadering is gepland op woensdag 2 mei, aanvang 20.00 uur. Zowel Milieudefensie leden als niet leden zijn welkom om milieuproblemen te bespreken. We ontmoeten elkaar op de Drielandenhoek 53 in Haarlem-Schalkwijk. Wil je ook komen? Stuur een mail naar haarlem@milieudefensie.nl.

Loading...