Dossier Wonen zonder gas

Wonen zonder gas

Wonen zonder gas

19 mei 2016

Nederland gaat wonen zonder gas: duurzaam koken en stoken. Dat is beter voor het klimaat en voor Groningers in het aardbevingsgebied. De ambitie van de overheid is om in 2050 vrij van gas te zijn in Nederland. Overschakelen op duurzame energie is een enorme klus. Met goede isolatie, zon en windenergie kunnen we er warmpjes bijzitten, maar we moeten wel nu beginnen. Er gaat dus heel wat veranderen, maar in uw dagelijks leven ook weer niet zo heel veel.

Gas geeft ons sinds de jaren zestig comfort: behaaglijke huizen, warm douchen en heerlijke maaltijden. Gas heeft alleen drie hele grote nadelen:

  • Gas is een vervuilende fossiele brandstof die niet alleen onze huizen opwarmt, maar ook het klimaat.
  • De winning van gas heeft door aardbevingen een enorme impact op de levens van Groningers.
  • Gas raakt op, de gasbel is een keer leeg.

Gelukkig zijn er goede alternatieven voor gas. Koken op inductie is misschien even wennen, maar je favoriete stoofpot blijft net zo lekker. Met goede isolatie en duurzame warmte blijven onze huizen net zo behaaglijk. Voor een fijn huis hebben we Gronings gas dus niet nodig. Onze huizen zijn straks klaar voor de toekomst. Lees meer in ons infoblad: Wonen zonder gas, hoe werkt dat?

Samen zonder gasMilieudefensie werkt aan een fossielvrije toekomst, zonder vervuilende energie. Wil jij ook een schone toekomst? Of ook wonen zonder gas? Blijf dan op de hoogte van onze campagne via onze e-mail nieuwsbrief:

* Verplicht veld
Voornaam
Achternaam
E-mailadres *

Meer weten?