english

Deze documentaires over voedsel wil je niet missen

Met veel eten wordt gerommeld zonder dat we het weten. Hoe kom je erachter wat je wel en niet moet kopen? Zodra je gaat nadenken over de inhoud van je koelkast doemen er veel vragen en dilemma's op. Onderstaande documentaires geven je inzicht in hoe jouw eten tot stand komt. Ze kunnen de kijk op je bord voorgoed veranderen.

Tip: je vindt veel prachtige en indrukwekkende documentaires over voedsel op Netflix. Bekijk alvast onderstaande trailers. 

1. Chef's Table

Deze serie is wonderschoon: topchefs vertellen persoonlijke verhalen uit de wereld van de gastronomie.

--> Bekijk Chef's Table op Netflix

2. Cowspiracy: The Sustainability Secret

De makers stellen zichzelf een vraag: waarom wordt de invloed van onze veehouderij op klimaatverandering nauwelijks besproken? Deze film zet je aan denken over het eten van vlees. 

--> Bekijk Cowspiracy op Netflix

3. Food, Inc.

Terwijl verpakkingen met gelukkige koeien, silo’s en groen gras het ideaalbeeld van agrarisch Amerika in stand houden, gaat regisseur Robert Kenner op zoek naar het ware verhaal. 


--> Bekijk Food, Inc. online

 

Heb je onze eigen documentaire al gezien?

Wat is er allemaal nodig om een stuk vlees, groente of melk op tafel te krijgen? Boeren laten dat graag zien. In onze eigen documentaire Boeren met Toekomst delen 3 Nederlandse boeren hun visie over de toekomst van hun werk, en vertellen ze waarom zij hebben gekozen voor een duurzame bedrijfsvoering. Je kunt de documentaire (40 min.) op onze website bekijken.

Wil je meer weten?

Onze donateurs

"Ik wil graag eerlijk voedsel eten zonder dat ik me zorgen hoef te maken over de schade die ermee is aangericht. Ik steun Milieudefensie omdat zij de vinger precies op de zere plek legt en de problemen rond voedsel vanuit verschillende kanten aanpakt."
"Ik gun dieren een beter leven. Lekker buiten en niet in een megastal. Mijn dochter is dol op dieren en ik wil graag dat zij ook later nog koeien in de wei kan zien grazen. Ik steun Milieudefensie omdat zij zowel dierenleed aanpakt als het grote voedselsysteem dat erachter zit."
Loading...