Vrijwilliger worden

Wil je graag de handen uit de mouwen steken voor een beter milieu? Bij Milieudefensie is volop vrijwilligerswerk te doen! Hiernaast lees je meer over de mogelijkheden. Je kunt meteen aangeven naar welk werk jouw voorkeur uitgaat. Bijdragen aan het oplossen en voorkomen van milieuproblemen is zinvol en leerzaam. Je werkt samen met leuke, zeer gemotiveerde mensen. In cursussen, workshops en debatten kun je het nodige opsteken over uiteenlopende milieuonderwerpen. En voor wie verder wil bij Milieudefensie is het goed te weten dat je mag reageren op interne vacatures.
03 februari 2011 18 december 2015
Actievoerder worden

Actievoerder worden

Regelmatig proberen we met actievoeren milieuresultaat te halen. Bij de organisatie van acties en manifestaties komt heel wat kijken: opbouwen, flyeren, handtekeningen verzamelen, de catering verzorgen, opruimen... Help mee en leer de kneepjes van het actievak. Wil je meer? Sommige acties vereisen fysiek heel wat: abseilen met een spandoek vanaf een kantoorflat, in weer en wind meedoen aan een blokkade... We zijn altijd op zoek naar actievoerders die zich niet zo snel uit het veld laten slaan.

Lees verder...

Online actievoerder worden: schrijf mee

Online actievoerder worden: schrijf mee

Earth Alarm is het schrijfproject van Milieudefensie, waarmee jij milieumisstanden en schendingen van de mensenrechten in het buitenland aan de kaak kunt stellen. Je schrijft, samen met ruim achtduizend anderen aan regeringen, bedrijven of internationale instanties. Regeringen zijn vaak zeer gevoelig voor internationale kritiek en bedrijven zijn beducht voor hun imago. De schrijfacties komen vaak onder de aandacht van journalisten waardoor het effect nog eens wordt versterkt. Zeker één op de drie Earth-Alarmacties heeft resultaat.

Lees verder...

Lokaal actief worden

Lokaal actief worden

Zet het milieu op de kaart! Wil je lokaal actief worden voor Milieudefensie? Als er al een afdeling in je woonplaats bestaat, kun je je daarbij aansluiten. Is er nog geen afdeling in je woonplaats? Richt er dan zelf een op! Hier vind je meer informatie over het oprichten van een eigen lokale afdeling: de voordelen, de tijdsinvestering en een voorbeeld van een succesvolle afdeling.

Lees verder...

Geef je mening

Geef je mening

Ben je begaan met het werk van Milieudefensie? Dan zijn we benieuwd naar je mening! Daarom nodigen we je van harte uit om mee te doen met het Milieudefensiepanel. Als panellid krijg je maximaal 4 keer per jaar een vragenlijst over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het werk van Milieudefensie. Zo kunnen we je vragen een project te evalueren, iets meer te vertellen over je interesse in een bepaald milieu-onderwerp of ons te helpen bij de ontwikkeling van een nieuwe campagne. Doe mee en help met jouw mening Milieudefensie.

Lees verder...