Schenken en nalaten

Een wereld die je graag wilt doorgeven

19 juni 2011 16 februari 2018

DoorgevenWaarom Milieudefensie in je testament

Steeds meer mensen denken na over hoe de wereld er echt uit zou moeten zien. Een wereld waar de economie niet draait om zoveel mogelijk winst voor een handvol mensen, maar om de vraag wat we echt nodig hebben. Waar onze huizen en kantoren geen energie gebruiken maar opwekken. Waar we vooral plantaardig en seizoensgebonden eten en het in de buurt verbouwen. Waar producten lang meegaan, goed te repareren en te recyclen zijn. Een eerlijke wereld ook waarin mensen geen misbruik maken van elkaar.
Door Milieudefensie op te nemen in je testament breng je jouw droom én onze droom dichterbij: een mooie, leefbare aarde die nog lang meegaat.

Op welke manieren kan je nalaten aan Milieudefensie

Als je geen testament opmaakt, wordt je erfenis verdeeld onder je familie volgens wettelijk vastgelegde regels. Met een testament bepaal je zelf wat er met je bezittingen gebeurt. Zo worden precies jouw wensen uitgevoerd als je er niet meer bent. Het geeft ook een rustig gevoel te weten dat het goed geregeld is.
Als je ons opneemt in je testament kan dat op verschillende manieren. Het hoeft niet om grote bedragen te gaan. We zijn ook ontzettend blij met een kleine gift. Omdat Milieudefensie de ANBI-status heeft, hoeven wij geen erfbelasting te betalen. Je gift gaat daarom helemaal naar het realiseren van onze doelen. De mogelijkheden op een rij:

  • Wil je een vast bedrag of een percentage van je erfenis aan een goed doel nalaten? Dan leg je dat vast in een legaat.
  • Erfstelling: Hiermee kun je een of meer erfgenamen benoemen.  Dit kan bijvoorbeeld je kind zijn, een vriend of een goed doel zoals Milieudefensie. Je kunt per mede-erfgenaam laten vastleggen welk percentage van de erfenis iedereen ontvangt.
  • Het is ook mogelijk om Milieudefensie te benoemen tot je enige erfgenaam.

Dit regel je allemaal bij de notaris. Hier bespreek je je situatie en geef je aan wat je wilt.

Gegevens voor notaris

Je notaris heeft de volgende gegevens nodig voor het opnemen van Milieudefensie in je testament:
Vereniging Milieudefensie, gevestigd te Amsterdam, postadres: Postbus 19199, 1000 GD Amsterdam, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel, onder dossiernummer: 40530467.

Meer weten?

Wil je jouw erfenis ook goed regelen? Ga in gesprek met Esther Martens over de mogelijkheden of vraag de brochure aan.
Neem contact met ons op via het contactformulier of neem rechtstreeks contact op met .

Aanvraagformulier

Ik wil:  Aanhef