Schenken of nalaten

Nalaten: Milieudefensie in uw testament

19 juni 2011 01 september 2016

Nalaten aan Milieudefensie Niet iedereen wil het zien. Maar op de oude voet doorgaan is geen optie. Voor een leefbare aarde zijn andere keuzes nodig. Zodat de generaties na ons prettig kunnen leven.

Dát mogelijk maken is de missie van Milieudefensie. Door Milieudefensie op te nemen in uw testament helpt u een gezonde aarde door te geven aan de mensen van morgen.

Uw nalatenschap

Hoe mooi zou het zijn als u, ook als u er niet meer bent, nog steeds een bijdrage levert aan een mooiere en eerlijkere wereld? Voor uw kinderen, voor uw kleinkinderen en zelfs voor uw achterkleinkinderen. En voor alle wereldburgers die na ons komen. Milieudefensie zet zich, gesteund door steeds meer medestanders, met hart en ziel in om naar een mooiere en eerlijkere wereld toe te werken. Dat vergt veel tijd, inspanning en natuurlijk ook geld. Door Milieudefensie op te nemen in uw testament, kunt u een bijdrage leveren aan een mooiere toekomst.

Hoe regelt u het

Door uw wensen vast te leggen in uw testament houdt u zelf in de hand hoe uw nalatenschap verdeeld wordt. Het kan u ook een rustig gevoel geven te weten dat het geregeld is. U kunt op verschillende manieren nalaten aan Milieudefensie:

  • Legaat: u laat dan een vast bedrag, bepaalde goederen of een percentage van uw nalatenschap na.
  • Mede-erfgenaam: U kunt in uw testament meerdere erfgenamen benoemen. Naast uw familieleden bijvoorbeeld ook vrienden en goede doelen. Dit zijn dan allemaal mede-erfgenamen. U kunt per mede-erfgenaam laten vastleggen welk percentage van de nalatenschap iedereen ontvangt.
  • Erfgenaam: Het is ook mogelijk om Milieudefensie te benoemen tot uw enige erfgenaam. Daarnaast kunt u dan natuurlijk legaten vastleggen voor dierbaren en andere goede doelen.

Dit regelt u allemaal bij de notaris.

Gegevens voor notaris

Uw notaris heeft de volgende gegevens nodig voor het opnemen van Milieudefensie in uw testament:

Vereniging Milieudefensie, gevestigd te Amsterdam, postadres: Postbus 19199, 1000 GD Amsterdam, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel, onder dossiernummer: 40530467.

Meer weten?

Wilt u weten wat u allemaal moet regelen? Hebt u vragen over de mogelijkheden bij Milieudefensie of over de notaris? Wilt u de informatiebrochure aanvragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier onderaan deze pagina, via  of via 020 5507 424.

Samen laten we Nederland een andere weg inslaan.

 

Aanvraagformulier

Ik wil:  Aanhef