Doe meer

De beste erfenis die je kunt nalaten is een leefbare wereld

De beste erfenis die je kunt nalaten is een leefbare wereld

15 februari 2018

Iedereen maakt zich in zijn leven wel ergens sterk voor. Simpelweg, omdat we dat belangrijk vinden. Maar wat als je er zelf niet meer bent? Zorg dat je erfenis goed geregeld is voor je familie en vrienden én je idealen.

Wat heb je er aan om geld en bezittingen te erven, als de wereld langzaam onbewoonbaar wordt? Steeds meer mensen die nadenken over hun erfenis, kiezen er voor om aan een goed doel na te laten. Wat voor wereld wil jij doorgeven aan je familie, vrienden en volgende generaties? 

Laat je idealen voortleven

Met een toegift kun je nog één keer opkomen voor de dingen die jij belangrijk vindt. Wil je een schone, gezonde en eerlijke wereld doorgeven aan de mensen om wie je geeft? Laat Milieudefensie dan helpen om jouw idealen voort te laten leven. Neem ons op in je testament.

Waarom een testament

Een testament is belangrijk, omdat je dan zelf bepaalt hoe je je erfenis regelt. Zonder testament bepaalt de wet dat. Milieudefensie heeft de ANBI status. Dit betekent dat wij - in tegenstelling tot andere erfgenamen - geen erfbelasting hoeven te betalen. Je gift gaat dus volledig naar Milieudefensie. Schenken aan een goed doel via je testament kan al met een klein bedrag.

Ontdek de mogelijkheden om aan Milieudefensie na te laten.

Vincent_toegift

 “Wat hebben onze kinderen en kleinkinderen aan geld en goederen als de leefomstandigheden op aarde dramatisch achteruit zijn gegaan? Organisaties als Milieudefensie zijn essentieel om aan toekomstige generaties een leefbare wereld door te geven. Daarom heb ik Milieudefensie voor een belangrijk deel benoemd tot erfgenaam.”
-
Vincent Vrolijk

 

 

 

Ane Zwerver

“De afgelopen jaren is de landbouw  geïntensiveerd. Er kwamen meer koeien en de stallen werden groter. Ik zag weilanden veranderen in eentonige vlakten met gras en maïs. Milieudefensie staat voor waarden die ik belangrijk vind, zoals duurzaamheid, biodiversiteit, menselijke waardigheid. Daarom heb ik Milieudefensie opgenomen in mijn testament. Zo hoop ik toekomstige generaties een mooie aarde na te laten.”
-
Ane Zwerver

Wat betekent toegift

Milieudefensie werkt mee aan Toegift.nl. Deze landelijke campagne is een initiatief van circa 90 samenwerkende, erkende goede doelen.

Veel Nederlanders staan open voor het idee om na te laten aan een maatschappelijk doel. Dankzij deze ‘toegift’ leven hun idealen voort als ze er zelf niet meer zijn.  De campagne heeft als doel om Nederlanders bewust te maken van de mogelijkheden om een toegift te doen en hun wensen over nalaten aan een goed doel bespreekbaar te maken met familie en vrienden.