Doe mee activiteiten

Fair Future Trainingsweekend

16 juni 2017 15 februari 2018

Wij zetten ons al in voor een eerlijke en duurzame samenleving. Nu zorgen we ervoor dat bedrijven ook mee gaan doen! Help je mee?

Grote bedrijven dragen het meest bij aan klimaatverandering, maar betalen het minst mee aan de oplossingen. Ondertussen betaal jij wel netjes je belasting, terwijl grote bedrijven er alles aan doen om belasting te ontwijken. Dat niet alleen: ze komen te vaak weg met schending van mensenrechten, grootschalige milieuvervuiling en illegale boskap.

De schade komt terecht bij gewone mensen: bewoners van gebieden waar gas of olie opgepompt wordt of waar bossen gekapt worden en mensen die hun land moeten ontvluchten door klimaatrampen. Veel van ons dragen ons steentje voor het klimaat al bij: we eten bijvoorbeeld wat minder vlees en pakken vaker de fiets. Wist je dat niet de grote bedrijven, maar Nederlanders van lage en middeninkomens relatief gezien de grootste financiële bijdrage aan klimaatoplossingen leveren?

Vind jíj dat eerlijk? Wij niet!

Meld je aan voor het trainingsweekend van 16 t/m 18 maart!

Dit voorjaar lanceren we een nieuwe campagne. Samen met mensen in het hele land gaan we een beweging bouwen die zich inzet voor een eerlijke economie, waarin de grootste bedrijven niet de regels bepalen, maar juist de regels moeten volgen. Wij willen dat de vervuiler betaalt, dus ook grote bedrijven. En we verwachten dat bedrijven respect hebben voor milieu en mensenrechten. Jij ook? Sluit je aan!

Dit is wat we gaan doen:

 • Wij eisen van grote bedrijven dat ze zich, net als de rest van ons, houden aan het Klimaatakkoord van Parijs. Hierin is afgesproken dat we de aarde niet meer dan 2º celsius mogen laten opwarmen om gevaarlijke klimaatschade te voorkomen. Dit doel kan alleen bereikt worden als de grootste vervuilers beter hun best doen. 
 • We richten ons tot drie grote banken: ING, Rabobank en ABN Amro. Deze banken zijn vaak betrokken bij projecten die leiden tot landroof, ontbossing en schending van mensenrechten. Dat moet stoppen. We voeren de druk op totdat de banken hun geld terugtrekken uit deze foute projecten. 

Jij kunt in jouw woonplaats het verschil maken. Hoe?

 • Mobiliseer je vrienden, familie of buren voor onze gezamenlijke acties 
 • Organiseer filmavonden en bijeenkomsten in jouw buurt of netwerk
 • Bedenk nieuwe creatieve acties en activiteiten 

Je hoeft nog geen ervaring of achtergrondkennis te hebben. We brengen je in contact met mensen in je buurt die ook verandering willen. Zo kunnen jullie samen een team vormen om jouw stad of buurt in beweging te krijgen. We gooien je niet zomaar in het diepe, maar we geven je de training en middelen zodat je zelf, met je lokale team, aan de slag kan. Op het trainingsweekend presenteren we de campagne, leren we hoe je nieuwe mensen activeert en bedenken we samen met jou hoe we de beweging groot kunnen maken. Er is op het weekend natuurlijk ook veel ruimte voor gezelligheid en om elkaar beter te leren kennen.

Voor het trainingsweekend zijn er een beperkt aantal plaatsen. Dus schrijf je snel in!

Wat kun je van ons verwachten:

 • Je kunt gratis deelnemen aan het trainingsweekend van 16 t/m 18 maart (dit is inclusief 2 overnachtingen, ontbijt, lunch en diner) 
 • We vertellen je alles over de problematiek én hoe we die gaan aanpakken 
 • Je kunt jezelf ontwikkelen door training en coaching, bijvoorbeeld in campagne voeren, mensen betrekken en samenwerking in een team
 • We helpen je om jouw rol in de beweging te vinden 
 • Door deel te nemen aan een grote landelijke campagne, kun je écht een verschil maken 
 • Je leert een boel diverse mensen kennen en werkt met hen samen. Bij jou in de buurt, maar ook door de rest van het land! 

Wat vragen we van jou:

 • Aanwezigheid tijdens het trainingsweekend van 16 t/m 18 maart 
 • Je bent per week zo’n vier uur beschikbaar, voor een periode van 4 tot 6 maanden. Dat kan ook in de avonduren zijn 
 • Je bent goed in samenwerken en bereid om hier verder in te groeien

Praktische info

Looptijd campagne: maart t/m juli
Trainingsweekend: 16 t/m 18 maart 2018 in Baarn
Geef je uiterlijk 11 maart op!

Het weekend is bedoeld voor mensen die aan de slag gaan binnen de Fair Future campagne rondom bedrijven en klimaat en is gratis, in ruil voor je tijd, kennis en energie! We maken natuurlijk wel kosten.

Wil je daarom toch een vrijwillige bijdrage geven? Heel graag! Dat kan door een bedrag over te maken naar rekeningnummer NL68 TRIO 0198 0900 80 ten name van Vereniging Milieudefensie. Vermeld hierbij: Bijdrage trainingsweekend 16 maart ‘voornaam’ ‘achternaam’.

Meer informatie volgt nadat je je hebt opgegeven.

Ja, ik doe mee

Wanneer ben je beschikbaar?


Wil je een vrijwillige financiële bijdrage doen voor het trainingsweekend?


 

Wil je het formulier alstublieft volledig invullen? Milieudefensie gaat zeer zorgvuldig om met je gegevens. Lees eventueel onze actievoorwaarden.