Wat jij kan doen

Doe mee activiteiten

14 februari 2011 23 december 2014
30 juni 2017: Webinar over organizing

30 juni 2017: Webinar over organizing

Wil je alles weten over hoe je een beweging bouwt en hoe wij dit aanpakken? Doe dan mee met ons webinar, gegeven door organizers Job van den Assem en Anne Reijnders. Je leert hoe je meer mensen betrekt bij je acties en hoe je samen verandering voor elkaar krijgt.

Lees verder...

Gas, we breien er een einde aan

Gas, we breien er een einde aan

De gaswinning in Groningen zorgt al jaren voor aardbevingsellende. Het is tijd dat we een einde breien aan gas. Voor het klimaat en voor Groningers: ze hebben lang genoeg in de kou gestaan. Op 29 juni 2017 presenteren we in Den Haag de grootste gebreide deken van Nederland aan de politiek. Deze heeft Milieudefensie samen met kunstenares Agnes Bakker en honderden breiers uit het hele land gemaakt. De 29e staat ook cabaretier Freek de Jonge aan onze zijde om de kleurrijke deken van ruim 250 vierkante meter te presenteren. Hiermee sporen we de politiek aan om snel een einde te maken aan de Groningse gaswinning.

Lees verder...

Help mee natuurbeschermers te beschermen

Help mee natuurbeschermers te beschermen

23 januari 2017

Denk je bij ‘natuurbeschermer’ aan een gevaarlijk beroep? Nee? Helaas is dat het wel. Er worden elke week drie mensen vermoord omdat zij opkomen voor de natuur. Het geweld tegen natuurbeschermers neemt toe. Wij vinden het de hoogste tijd om dit geweld terug te dringen en samen met IUCN NL zijn we een campagne gestart.

Lees verder...

Warme deken voor piepklein huisje

Warme deken voor piepklein huisje

In samenwerking met ‘Breien met Agnes’ en mensen uit het hele land hebben we het kleinste huisje in Groningen ingepakt met een deken van breiwerk. Hiermee lieten we zien dat we onze huizen beter moeten isoleren, zodat we geen gas meer nodig hebben uit Groningen. De gaswinning zorgt voor aardbevingen en haalt levens van vele Groningers overhoop. Wij steunen de Groningers.

Lees verder...

ea153

ea153

In totaal 5333 mensen zijn in de pen geklommen om hun zorgen te uiten over grootschalige ontbossing. De deelnemers aan deze Earth Alarm uitten hun zorgen over het bijmengen van voedsel in biobrandstof. Want dit gaat ten koste van het regenwoud. De brieven zijn op 15 juni bezorgd in politiek Den Haag.

Lees verder...