Wat jij kan doen

Doe mee activiteiten

14 februari 2011 23 december 2014
Koffertocht aardbeving Huizinge

Koffertocht aardbeving Huizinge

10 augustus 2017

Op 16 augustus 2012 om 22.30 uur vond in Huizinge een aardbeving plaats van 3,6 op de schaal van Richter. Veroorzaakt door de langdurige gaswinning in Groningen. Vijf jaar later is er bitter weinig verbeterd. De gaswinning gaat door, de bodem beeft en inwoners van Groningen draaien op voor de ellende. Op 16 augustus aanstaande herdenken we daarom de 3 komma 6 en staan stil bij wat ons nog te wachten staat. Doe je mee?

Lees verder...

30 juni 2017: Webinar over organizing

30 juni 2017: Webinar over organizing

Wil je alles weten over hoe je een beweging bouwt en hoe wij dit aanpakken? Doe dan mee met ons webinar, gegeven door organizers Job van den Assem en Anne Reijnders. Je leert hoe je meer mensen betrekt bij je acties en hoe je samen verandering voor elkaar krijgt.

Lees verder...

Gas, we breien er een einde aan

Gas, we breien er een einde aan

De gaswinning in Groningen zorgt al jaren voor aardbevingsellende. Het is tijd dat we een einde breien aan gas. Voor het klimaat en voor Groningers: ze hebben lang genoeg in de kou gestaan. Op 29 juni 2017 presenteerden we in Den Haag de grootste gebreide deken van Nederland aan de politiek. Deze heeft Milieudefensie samen met kunstenares Agnes Bakker en 1500 breiers uit het hele land gemaakt. Ook cabaretier Freek de Jonge stond aan onze zijde om de kleurrijke deken van 500 vierkante meter te presenteren. Hiermee sporen we de politiek aan om snel een einde te maken aan de Groningse gaswinning.

Lees verder...