Doe mee activiteiten

Doe mee activiteiten

Doe mee activiteiten van Milieudefensie. Samen met jou maken we het verschil!
14 februari 2011 09 augustus 2016
Het Groen Kieskompas helpt jou te kiezen op 15 maart

Het Groen Kieskompas helpt jou te kiezen op 15 maart

12 februari 2017

Vandaag lanceren Milieudefensie en 5 andere natuur-en milieuorganisaties het Groen Kieskompas. Stemmers kunnen op basis van 30 stellingen over natuur, klimaat, energie, mobiliteit en landbouw kijken welke partij hun groene mening het best behartigt.

Lees verder...

Help mee natuurbeschermers te beschermen

Help mee natuurbeschermers te beschermen

23 januari 2017

Denk je bij ‘natuurbeschermer’ aan een gevaarlijk beroep? Nee? Helaas is dat het wel. Er worden elke week drie mensen vermoord omdat zij opkomen voor de natuur. Het geweld tegen natuurbeschermers neemt toe. Wij vinden het de hoogste tijd om dit geweld terug te dringen en samen met IUCN NL zijn we een campagne gestart.

Lees verder...

Denk je ook mee over wonen zonder gas

Denk je ook mee over wonen zonder gas

10 januari 2017

Wonen zonder gas. Daar werkt de wijk Soesterkwartier in Amersfoort aan, samen met Milieudefensie. In de buurtbijeenkomst op 2 februari 2017 maken we samen plannen, wisselen we ideeën uit en zetten de eerste stappen richting een duurzame toekomst voor het Soesterkwartier. Iedereen is welkom tijdens deze bijeenkomst.

Lees verder...

Brei mee voor Groningen

Brei mee voor Groningen

Wij gaan in samenwerking met ‘Breien met Agnes’ en bewoners het kleinste huisje in Groningen inpakken met een deken van breiwerk. Hiermee laten we zien dat we onze huizen beter moeten isoleren, zodat we geen gas meer nodig hebben uit Groningen. De gaswinning zorgt voor aardbevingen en haalt levens van vele Groningers overhoop. Wij steunen de Groningers. Help je ook mee?

Lees verder...

Groene Kampioenen

Groene Kampioenen

Deze zomer vonden de Olympische Spelen plaats. Een ware medailleregen volgde tijdens die twee weken in Rio. Milieudefensie deelt ook graag een pluim uit. Want de mensen die zich vrijwillig inzetten voor een beter klimaat zijn in onze ogen ware helden. Daarom huldigt Milieudefensie op deze pagina tien Groene Kampioenen.

Lees verder...

Ga aan de slag met de Veranderfabriek

Ga aan de slag met de Veranderfabriek

De verandering naar een duurzame en eerlijke samenleving is noodzakelijk. En die verandering begint bij jou! Samen maken we het verschil. Sluit je vandaag nog aan bij de Veranderfabriek! Op Veranderfabriek.org vind je inspirerende voorbeelden van projecten en initiatieven waarmee je zelf aan de slag kunt. Ook kun je je eigen idee of project delen met anderen. Je vindt er de mensen die je verder kunnen helpen, de praktische tools om je project uit te voeren én achtergrondinformatie over verschillende milieuthema's.

Lees verder...

Geef je mening

Geef je mening

Ben je begaan met het werk van Milieudefensie? Dan zijn we benieuwd naar je mening! Daarom nodigen we je van harte uit om mee te doen met het Milieudefensiepanel. Als panellid krijg je maximaal 4 keer per jaar een vragenlijst over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het werk van Milieudefensie. Zo kunnen we je vragen een project te evalueren, iets meer te vertellen over je interesse in een bepaald milieu-onderwerp of ons te helpen bij de ontwikkeling van een nieuwe campagne. Doe mee en help met jouw mening Milieudefensie.

Lees verder...