Doe mee activiteiten

Doe mee activiteiten

Doe mee activiteiten van Milieudefensie. Samen met jou maken we het verschil!
14 februari 2011 09 augustus 2016
25 mei: Bikes vs Cars met Aline Cavalcante

25 mei: Bikes vs Cars met Aline Cavalcante

04 mei 2017

Donderdagavond 25 mei organiseert Milieudefensie een vertoning van de documentaire Bike vs Cars in Kino, Rotterdam. Braziliaanse fiets-activiste Aline Cavalcante zal hierbij aanwezig zijn om vragen over de film te beantwoorden.

Lees verder...

Gas, we breien er een einde aan

Gas, we breien er een einde aan

De gaswinning in Groningen zorgt al jaren voor aardbevingsellende. Het is tijd dat we een einde breien aan gas. Voor het klimaat en voor Groningers: ze hebben lang genoeg in de kou gestaan. In 100 dagen breit Milieudefensie met de hulp van jou en Groningse kunstenares Agnes Bakker de grootste deken van het land. Daarmee laten we met z’n allen zien dat we gedupeerde Groningers een warm hart toedragen. Met het breiwerk hebben we een boodschap voor de nieuwe regering: geef Nederland duidelijkheid over hoe en wanneer de gaskraan dicht gaat. Zodat we er straks ook zonder gas warmpjes bij zitten.

Lees verder...

Help mee natuurbeschermers te beschermen

Help mee natuurbeschermers te beschermen

23 januari 2017

Denk je bij ‘natuurbeschermer’ aan een gevaarlijk beroep? Nee? Helaas is dat het wel. Er worden elke week drie mensen vermoord omdat zij opkomen voor de natuur. Het geweld tegen natuurbeschermers neemt toe. Wij vinden het de hoogste tijd om dit geweld terug te dringen en samen met IUCN NL zijn we een campagne gestart.

Lees verder...

Warme deken voor piepklein huisje

Warme deken voor piepklein huisje

In samenwerking met ‘Breien met Agnes’ en mensen uit het hele land hebben we het kleinste huisje in Groningen ingepakt met een deken van breiwerk. Hiermee lieten we zien dat we onze huizen beter moeten isoleren, zodat we geen gas meer nodig hebben uit Groningen. De gaswinning zorgt voor aardbevingen en haalt levens van vele Groningers overhoop. Wij steunen de Groningers.

Lees verder...

Ga aan de slag met de Veranderfabriek

Ga aan de slag met de Veranderfabriek

De verandering naar een duurzame en eerlijke samenleving is noodzakelijk. En die verandering begint bij jou! Samen maken we het verschil. Sluit je vandaag nog aan bij de Veranderfabriek! Op Veranderfabriek.org vind je inspirerende voorbeelden van projecten en initiatieven waarmee je zelf aan de slag kunt. Ook kun je je eigen idee of project delen met anderen. Je vindt er de mensen die je verder kunnen helpen, de praktische tools om je project uit te voeren én achtergrondinformatie over verschillende milieuthema's.

Lees verder...

Geef je mening

Geef je mening

Ben je begaan met het werk van Milieudefensie? Dan zijn we benieuwd naar je mening! Daarom nodigen we je van harte uit om mee te doen met het Milieudefensiepanel. Als panellid krijg je maximaal 4 keer per jaar een vragenlijst over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het werk van Milieudefensie. Zo kunnen we je vragen een project te evalueren, iets meer te vertellen over je interesse in een bepaald milieu-onderwerp of ons te helpen bij de ontwikkeling van een nieuwe campagne. Doe mee en help met jouw mening Milieudefensie.

Lees verder...

Actie voor gezonde lucht

Actie voor gezonde lucht

Samen met bewonersgroepen die zich zorgen maken over de luchtvervuiling in hun buurt heeft Milieudefensie de afgelopen jaren aan gezonde lucht gewerkt. Want alhoewel we in Nederland vrij zijn om te kiezen wat we eten, of we voldoende bewegen en of we roken, hebben we geen keuze als het gaat om de lucht die we inademen. We moeten het doen met de lucht die er is. Die lucht is lang niet altijd goed voor onze gezondheid. Gezonde lucht is van levensbelang.

Lees verder...