english
Verkiezingen 2021

Stem jij ook voor onze kinderen?

Scroll

Hoe geef jij onze aarde door? Dat is dé vraag bij de verkiezingen in maart. Laten we deze keer niet voor onszelf stemmen, maar voor onze kinderen en hun toekomst. En voor álle mensen die geraakt worden door de klimaatcrisis. Teken de oproep en laat zien dat het klimaat beslissend is voor jouw stem.

Veelgestelde vragen over onze verkiezingscampagne

In maart zijn er weer verkiezingen. Heel belangrijk voor het klimaat en onze kinderen. Daarom laten we van ons horen. Maar heeft dat zin? En wat staat er eigenlijk op het spel? We hebben veelgestelde vragen en de antwoorden voor je op een rij gezet.

Het begint met een vraag

Het klimaat ontspoort. We doen wat we kunnen, in ons eigen leven. Maar grote vervuilende bedrijven doen nog niet mee. En de regering durft ze daar niet op aan te spreken. Dat moet anders, na de verkiezingen. Want als zij niet meedoen, kunnen we de klimaatcrisis niet oplossen. Daarom stellen we één vraag aan Mark, Wopke, Sigrid, Gert-Jan en al die andere lijsttrekkers:
hoe geven jullie onze aarde door?

Het antwoord is aan jou

Nederland is nu allerlaatste in Europa met verduurzamen. Maar Nederland kan (weer) koploper worden. Wij hebben de sleutel in handen. Wij samen.  Ook al zijn we allemaal anders, over 1 ding zijn we het snel eens: we willen onze kinderen beschermen. Wie wil er nou niet dat kinderen, waar ook ter wereld, een mooie toekomst hebben zonder gevaarlijke klimaatverandering? Laten we daarom deze verkiezingen stemmen voor de toekomst van onze kinderen.
 
 Onderteken de oproep en laat zo aan politici zien dat hun aanpak van de klimaatcrisis beslissend is voor jouw stem.

De oproep

Ik roep alle politieke partijen op: Doe mee! Zet samen met de rest van Nederland de schouders onder het klimaatbeleid. Kies voor een economie die een leefbare toekomst garandeert voor ons allemaal. Want dan heb je mijn steun. We kunnen de strijd tegen klimaatverandering nog winnen. En de opwarming beperken tot anderhalve graad.

Zo krijgen we het voor elkaar:

  1. 1.Onze hele economie draait in 2040 op duurzame energie. Nederland levert haar eerlijke bijdrage aan het voorkomen van verdere opwarming van de aarde.
  2. 2.Vervuilende bedrijven betalen hun eerlijke deel van de kosten. En leggen de rekening niet bij huishoudens, kleine bedrijven, of mensen aan de andere kant van de wereld.
  3. 3.De overheid zorgt voor banen en een fatsoenlijk inkomen voor iedereen. En helpt mensen die hun baan verliezen door de energietransitie.

Loading...