english
Verkiezingen 2021

Stem jij ook voor onze kinderen?

Scroll

'Hoe ziet mijn wereld er straks uit?' Die vraag van een kind was ooit onschuldig. Maar wat zeg je nu? Nu hun toekomst door de klimaatcrisis op het spel staat. Stem op 17 maart niet voor jezelf, maar voor onze kinderen. Teken de oproep en laat zien dat het klimaat en hún toekomst beslissend is voor jouw stem.

Jij kiest wijzer!

Jij stemt dit keer voor onze kinderen. Voor hun toekomst. Maar op welke partij kan je dan het beste stemmen? Om je te helpen, hebben wij deze kieswijzer gemaakt. Bekijk waar de partijen staan als het om klimaat gaat. Maken zij groene oplossingen bereikbaar voor iedereen? Mogen grote bedrijven blijven vervuilen of gaan ze ook meedoen?

Veelgestelde vragen over onze verkiezingscampagne

Op 17 maart zijn er weer verkiezingen. Heel belangrijk voor het klimaat en onze kinderen. Daarom laten we van ons horen. Maar heeft dat zin? En wat staat er eigenlijk op het spel? We hebben veelgestelde vragen en de antwoorden voor je op een rij gezet.

Het begint met een vraag

Het klimaat ontspoort. We doen wat we kunnen, in ons eigen leven. Maar grote vervuilende bedrijven doen nog niet mee. 30 bedrijven zijn nu verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in Nederland. De regering laat dit toe. Dat moet anders, na de verkiezingen. Want als grote bedrijven niet meedoen, kunnen we de klimaatcrisis niet oplossen. Daarom stellen we één vraag aan Mark, Wopke, Sigrid, Gert-Jan en al die andere lijsttrekkers: hoe geven jullie onze aarde door?

Het antwoord is aan jou

Nederland is nu allerlaatste in Europa met verduurzamen. Maar Nederland kan (weer) koploper worden. Wij hebben de sleutel in handen. Wij samen.  Ook al zijn we allemaal anders, over 1 ding zijn we het snel eens: we willen onze kinderen beschermen. Wie wil er nou niet dat kinderen, waar ook ter wereld, een mooie toekomst hebben zonder gevaarlijke klimaatverandering? Laten we daarom deze verkiezingen stemmen voor de toekomst van onze kinderen.
 
Onderteken de oproep en laat zo aan politici zien dat hun aanpak van de klimaatcrisis beslissend is voor jouw stem.

De oproep

Ik roep alle politieke partijen op: Doe mee! Zet samen met de rest van Nederland de schouders onder het klimaatbeleid. Kies voor een economie die een leefbare toekomst garandeert voor ons allemaal. Want dan heb je mijn steun. We kunnen de strijd tegen klimaatverandering nog winnen. En de opwarming beperken tot anderhalve graad.

Loading...