english

Politiek aan zet: kies nu voor onze kinderen

Scroll

De kiezer heeft gesproken. Dus nu komt het aan op de onderhandelaars, want de klimaatcrisis wacht op niemand. Ontelbaar veel Nederlanders stemden voor hun kinderen. Ook tekenden 65.000 mensen onze oproep aan de politiek voor eerlijk klimaatbeleid. Bedankt voor jouw steun!

Tijdens de verkiezingscampagne hebben we samen van ons laten horen. Met succes: 65.000 mensen tekenden onze oproep aan de politiek, 60.000 mensen bezochten onze kieswijzer, 35.000 mensen deden mee aan het Klimaatalarm in 44 steden in heel Nederland. En dat werd gehoord. In elk debat ging het over hoe we onze aarde doorgeven, en over de toekomst van onze kinderen. Op 31 maart overhandigden wij de oproep aan de nieuwe Tweede Kamerleden. Hun reactie zie je hierboven.

Dit is het moment

De komende 4 jaar is het erop of eronder voor het klimaat en de toekomst van onze kinderen. Het KNMI waarschuwde er al voor: we hebben nog 9 jaar om te voorkomen dat de klimaatcrisis uit de hand loopt. Dus welk kabinet we ook krijgen; nu moet het gebeuren. De kiezers hebben hun vertrouwen uitgesproken in Sigrid Kaag. Zij is nu de klimaatleider. Zij is nu aan zet om eerlijk en effectief klimaatbeleid op 1 te zetten in het nieuwe regeerakkoord. Samen gaan we voor een regeerakkoord waar onze kinderen trots op kunnen zijn!

En we gaan door tot het klimaat op 1 staat

Het klimaat gaat winnen. Want samen zijn we sterk: honderdduizenden mensen zijn rond deze verkiezingen samengekomen en droegen hun steentje bij. Door de oproep aan de politiek te ondertekenen, onze oproep en film te delen, herrie te maken tijdens het klimaatalarm. Dankzij jou zijn we sterk. Samen krijgen we het voor elkaar: het aanpakken van de klimaatcrisis wordt topprioriteit in het nieuwe regeerakkoord.

 

Loading...