Dossier Veevoer

Je verwacht het niet, maar vlees, zuivelproducten en eieren in de schappen van de supermarkt en de grootschalige kap van oerwouden hebben alles met elkaar te maken. Om ons vee te voeren wordt er veevoer-soja uit Zuid-Amerika geïmporteerd. Voor het verbouwen van deze soja wordt op grote schaal regenwoud gekapt. Dit leidt tot ontbossing en gedwongen landonteigening. Milieudefensie wil graag een eerlijke voedselketen en wil daarom zo snel mogelijk Zuid-Amerikaanse importsoja vervangen door in Europa geteelde gewassen. Dit is goed voor zowel de Europese akkerbouwers, het Europese vee én voor het milieu.
03 februari 2011 29 november 2016
Probleem en Oplossing

Probleem en Oplossing

De problemen rond veevoer-soja zijn groot maar verandering ís mogelijk. De productie van ons vlees en onze zuivel hoeft niet ten koste te gaan van mens en milieu in Zuid-Amerika. Veevoer kan in Europa geteeld worden.

Lees verder...

Campagne 'Allemaal Lokaal'

Campagne 'Allemaal Lokaal'

Met de lancering van de campagne ' Allemaal Lokaal' wil Milieudefensie een grote impuls geven aan het telen en gebruiken van veevoer van 'dichtbij'. Het doel van de campagne, die in februari 2015 gelanceerd werd, is om met zowel akkerbouwers als veehouders gezamenlijk een grote stap vooruit zetten in de verduurzaming van de Nederlandse vlees-en zuivelsector.

Lees verder...

In beeld: sojaproblemen

In beeld: sojaproblemen

Het oosten van Paraguay is in enkele decennia vrijwel volledig ontbost om plaats te maken voor de sojateelt. De ecologische en sociale gevolgen zijn gigantisch. Hoe is het om als campesino te leven tussen de sojaplantages in Paraguay? Bekijk nu de fotoreportage. Verder filmbeelden over de sojaproblematiek in Brazilie, een bezoekje aan de Magnumstore in Amsterdam en....wist jij dat door het eten van zuivel hele oerwouden in Brazilie worden vernietigd? Bekijk hier de filmbeelden.

Lees verder...

Wat kan ik doen?

Wat kan ik doen?

Om de campagne 'Allemaal Lokaal' te laten slagen, hebben we jouw hulp hard nodig. Wat kan jij zoal doen om deze campagne te ondersteunen?

Lees verder...