Dossier TTIP

Wat kun jij doen in de strijd voor eerlijke handel?

Wat kun jij doen in de strijd voor eerlijke handel?

28 mei 2016

Wil jij je inzetten voor handel waar iedereen van profiteert? Kom dan naar onze debatten, sluit je aan bij een lokale groep of teken onze petities.

Wat doe je als vrijwilliger?

Als vrijwilliger kun je van alles doen om je in te zetten voor een eerlijke en duurzame wereld. In dit filmpje zie je hoe 40 vrijwilligers zich inzetten voor de Handel Zonder Grenzen-award. Een prestigieuze prijs met een knipoog, die door Milieudefensie in het leven was geroepen voor bedrijven die een ster zijn in handelsverdragen inzetten voor hun eigen gewin.

Doe met ons mee en verspreid het verhaal

Via deze kanalen blijf je op de hoogte over onze campagne tegen TTIP en CETA, maar ook over ontwikkelingen in het politieke proces, nieuwe analyses en publicaties en andere ontwikkelingen. Volg het en zeg het voort.

Jouw rol in de economie campagne

Voor onze verschillende activiteiten zijn we continu op zoek naar mensen met verschillende vaardigheden en passies. Je kunt bijvoorbeeld af en toe helpen met posters verspreiden of door aan een Twitterstorm deel te nemen. Of je kunt je aansluiten bij een lopende actiegroep en gedurende een langere tijd mee helpen met het organiseren van evenementen. We zoeken creatieve mensen, doeners, verbinders, strategische denkers, verslagleggers (zoals fotografen!), coördinatoren, lobbyisten, actievelingen op sociale media en meer. Als je interesse hebt om leider van een groep te worden of daarin te groeien kunnen we je hierin begeleiden en bieden we je gratis trainingen aan.

Wil je met ons sparren over wat voor rol jij in de beweging kan spelen? Mail ons waar jouw interesses liggen met je telefoonnummer erbij en we nemen contact met je op!

Teken tegen een prive rechtbank voor investeerders

De Europese Commissie wil een aparte rechtbank oprichten waar buitenlandse investeerders claims kunnen neerleggen, als ze zich benadeeld voelen door onze overheid. Deze  rechtbank dient puur en alleen de belangen van buitenlandse investeerders en laat ons milieu en onze burgers onbeschermd achter. Teken deze petitie en zorg dat minister Kaag hier een stokje voor steekt.