Dossier Tinmijnbouw

Hoe je elektronicabedrijven een historische stap laat nemen

Hoe je elektronicabedrijven een historische stap laat nemen

20 oktober 2014

16356 kleine stappen voor ons, één grote stap voor de elektronica-industrie. Na twee jaar campagnevoeren zijn 14 van de belangrijkste elektronicabedrijven om. Twee gram van onze smartphones is straks duurzaam gewonnen. De rest nog niet. Maar dit is ook pas het begin.

14 bedrijven, waaronder Microsoft, Philips, Apple en Samsung, beloven beterschap voor Bangka. Bedrijven die vrijwillig meewerken aan een duurzamere winning van tin. Dat bewijst dat het anders kan.

Maar om écht grote stappen te maken moeten we bij de politiek zijn. Daarom is onze volgende bestemming Brussel. Want we willen dat de Europese Unie regelt dat elektronica langer meegaat en beter te repareren is, en dat elektronica-afval beter gerecycled wordt. Want uiteindelijk is alleen een circulaire economie, met 100 procent hergebruik en recycling, een duurzame en eerlijke economie. Help je mee?

Sluit je aan bij de beweging voor eerlijke elektronica. Laat je mailadres achter en we houden je op de hoogte van het vervolg van de campagne.

E-mailadres*
Voornaam
Achternaam