Successen

Successen

Bekijk hier de behaalde successen.
10 februari 2011 20 november 2017

Intratuin stelt milieucoördinator aan

14 juni 2005

14 juni 2005 - Naar aanleiding van het tuinmeubelenonderzoek van Milieudefensie heeft de directie van Intratuin besloten een milieucoördinator aan te stellen. Dit meldt het bedrijf in een brief van 8 juni aan Milieudefensie.

Lees verder...

Tweede Kamer verzacht Nota Ruimte op details

17 januari 2005

17 januari 2005 - Volgens de verwachting hebben de coalitiepartijen van de Tweede Kamer vandaag in grote lijnen ingestemd met de Nota Ruimte van minister Dekker (VROM). Daarmee wordt de verantwoordelijkheid voor de bescherming van de open groene ruimte overgeheveld van het rijk naar provincies en gemeenten.

Lees verder...

Lidl en milieuorganisaties bereiken akkoord over terugdringen bestrijdingsmiddelen

01 maart 2004

Maart 2004 - Supermarktketen Lidl belooft al het mogelijke te doen om ervoor te zorgen dat zij geen producten verkoopt die niet voldoen aan de wettelijke normen voor bestrijdingsmiddelen. Stichting Natuur en Milieu, consumentenvereniging Goede Waar & Co en Milieudefensie - verenigd in de campagne Weet wat je eet! - zijn verheugd. Zij hadden een kort geding aangespannen tegen Lidl wegens herhaaldelijk overschrijden van de normen. Dat kort geding gaat nu niet door.

Lees verder...

Gemeenten: aan de schone stroom!

19 december 2003

Amsterdam, 19 december 2003 - Een ruime meerderheid van de inwoners van Bergen op Zoom, Heerlen en Zaandam vindt dat hun gemeente moet overstappen op groene stroom voor de gemeentelijke energievoorziening, zelfs als dat iets meer kost. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat Milieudefensie afgelopen maand in deze gemeenten heeft gehouden. Het maakt voor de meeste burgers niet uit, of deze groene stroom afkomstig is uit zonne-energie, windenergie, waterkracht of biomassa. Milieudefensie ziet deze uitkomst als een belangrijke ondersteuning voor haar campagne Schakel naar Schoon, waarin gemeenten worden opgeroepen om op groene stroom over te stappen.

Lees verder...