Successen

Nieuwste resultaten

21 februari 2011 21 februari 2011
Ruim 32.000 mensen eisen betere bescherming van natuurbeschermers
De afgelopen maanden hebben ruim 32.000 mensen hun zorgen geuit over de situatie waarin natuurbeschermers wereldwijd verkeren. Elke week worden er gemiddeld bijna vier mensen vermoord omdat zij hun land, bos en water proberen te beschermen. Naast de 32.000, ondersteunen ook 26 natuur- en mensenrechtenorganisaties de oproep: stop het geweld tegen natuurbeschermers. In de vorm van een petitie werden vandaag deze zorgen geuit in Den Haag aan de Tweede Kamer.
Jumbo gaat als eerste alleen maar duurzame melk verkopen
Hoera! Supermarktketen Jumbo gaat vanaf 2022 alleen nog maar duurzame melkproducten in de schappen zetten. De supermarkt heeft daarover afspraken gemaakt met Milieudefensie. Jumbo is de eerste supermarkt in Nederland die deze stap zet.
Scooters mogen van het fietspad af
Gemeenten mogen binnenkort zelf kiezen of scooters op het fietspad of de rijbaan moeten rijden. Dat heeft de Tweede Kamer 14 december besloten. Om scooters veilig tussen auto’s te laten rijden heeft de Tweede Kamer het mogelijk gemaakt dat gemeenten lokaal een helmplicht instellen. Met een helm kan de scooter veilig op de rijbaan rijden.
Historisch: de rechter vernietigt het gasbesluit
De Raad van State oordeelde op 15 november 2017 dat de plannen voor de gaswinning van toenmalig minister Kamp niet voldoende onderbouwd zijn. De hoogste rechter van het land heeft de minister van Economische Zaken en Klimaat teruggefloten en het gasbesluit vernietigd. Minister Wiebes moet opnieuw zijn huiswerk doen en binnen een jaar met een nieuw gasbesluit komen.
Onze 10 successen van 2017
In 2017 hebben we mooie stappen gezet. Met de vernietiging van het gasbesluit boekten we een historische overwinning voor Groningen en het klimaat. Duizenden mensen tekenden voor de bescherming van Indonesisch regenwoud. En we kregen Jumbo, Aldi en Albert Heijn zover om te kiezen voor duurzame melk. Dit was niet mogelijk geweest zonder steun van onze vrijwilligers, leden, donateurs en petitietekenaars. Dankjulliewel! Geniet met ons mee en kijk nog één keer terug naar de 10 mooiste successen van 2017.