english

Bedankt voor je steun

Ontzettend bedankt voor je steun. Jouw geld stelt ons in staat te blijven vechten tegen miljardenbedrijven als Shell.

Als we deze zaak winnen wordt Shell gedwongen zijn vervuiling op te ruimen. Zodat mensen weer hun eigen voedsel kunnen verbouwen. En vissen terug zullen keren naar de rivieren.

Als we winnen dan ontvangen de slachtoffers van de vervuiling een geldbedrag. Zodat ze hun leven weer kunnen opbouwen en hun kinderen weer naar school kunnen sturen.

Voor de bewoners van de Nigerdelta is jouw gift van levensbelang.

Nogmaals dank!

Help ons in de strijd tegen Shell

Al 10 jaar lang weigert Shell zijn olievervuiling op te ruimen in Nigeria. Oogsten mislukken, vissen verdwijnen uit de rivieren en mensen worden ziek omdat ze dag in dag uit olie eten, drinken en inademen. Maak hier samen met ons een einde aan zodat mensen in Nigeria weer een toekomst hebben.

De slachtoffers van Shell

“Voordat de olie hier lekte had iedereen in het dorp goed te eten, goede vis. [..] Onze mensen eten, drinken en ademen ruwe olie in, daarom sterven ze jong. [..] Er is geen hoop dat de dingen beter worden voor ons. Het is door organisaties als Milieudefensie en Friends of the Earth dat we een klein sprankje hoop hebben. Alleen met hulp van mensen over de hele wereld gaan we het misschien redden.”
"Onze gewassen en ons fruit zijn vergiftigd door alle olie die de grond in lekte. Omdat mensen honger hebben, eten ze dit voedsel toch. Met als gevolg dat veel mensen op jonge leeftijd overlijden. Iedereen in dit dorp is ziek van de vervuiling. [..] 15 jaar geleden zat mijn visvijver nog vol vis. Ik had genoeg geld om mijn vrouw en kinderen te eten te geven en ze naar school te sturen. Maar nu niet meer. De vis is op, dus er is ook geen geld meer.“
Elder Friday Alfred Akpan - mede-aanklager rechtszaak tegen Shell
Shell in Nigeria
"Voor de lekkage verbouwde ik groenten en fruit. Ik was niet rijk, maar we konden er prima van leven. Nu kan ik niets meer op mijn akkers verbouwen. Na een tijdje sterven de gewassen af, zomaar. Soms ga ik naar andere dorpen en smeek ik hen of ik een stukje van hun grond mag gebruiken. Daar moeten we nu van leven."
Chief Fidelis A. Oguru - mede-aanklager rechtszaak tegen Shell
Shell in Nigeria
Loading...