Publicaties

Bestanden overig

20 oktober 2015 20 oktober 2015
Dieselgate: 12 dingen die Nederland kan doen

Dieselgate: 12 dingen die Nederland kan doen

3 februari 2016 - Gesjoemel met software, auto's die in de praktijk veel meer uitstoten dan op papier, en de gigantische vinger van de autolobby in het luchtkwaliteitsbeleid. Wat kan Nederland daaraan doen? Het gaat tenslotte om Europese regels en ons land kent geen auto-industrie van enig formaat. Toch kan ook Nederland iets doen aan al die auto's die hier rondrijden en de lucht veel meer vervuilen dan afgesproken. Milieudefensie heeft een 12-puntenplan opgesteld waarmee het Rijk stappen kan nemen tegen de vervuilende auto-industrie en de lucht in Nederland een stukje gezonder kan maken.

Lees verder...

Handleiding Maak je gemeente TTIP-vrij

Handleiding Maak je gemeente TTIP-vrij

Hoe meer gemeenten een motie aannemen waarin ze zich uitspreken tegen TTIP, hoe sterker het signaal naar de regering en de landelijke politieke partijen. Deze handleiding helpt je op weg als je een lokale groep tegen TTIP wil opzetten en je gemeenteraad wil overtuigen om zich aan te sluiten bij de groeiende groep gemeenten tegen TTIP.

Lees verder...

Factsheet onderzoek naar weidemelk

Factsheet onderzoek naar weidemelk

December 2015 - TNS-NIPO heeft in opdracht van Milieudefensie middels enquêtes onderzoek gedaan naar zuivelproducten en weidegang. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat ruim zeventig procent van de mensen bereid is meer te betalen voor hun melk als daardoor de koe in de wei kan blijven.

Lees verder...

Voorontwerp voor een Klimaatwet

Voorontwerp voor een Klimaatwet

24 november 2015 - Voorontwerp voor een Klimaatwet. Wetsvoorstel van fractieleiders Samsom (PvdA) en Klaver (GroenLinks) maakt serieus werk van klimaatbescherming. Het voorstel is in lijn met wat de wetenschap nodig acht om de meest schadelijke gevolgen van klimaatverandering te voorkomen. “De klimaatwet komt dan ook geen dag te laat”, stellen Milieudefensie, Natuur & Milieu en Greenpeace.

Lees verder...