Publicaties

Milieudefensie Actief

De 'Milieudefensie Actief' laat vier keer per jaar in woord en beeld zien welke campagnes Milieudefensie doet en gaat doen én waar je als lezer aan mee kunt doen. De Actief verschijnt in een oplage van 90.000 exemplaren en gaat naar alle leden en donateurs van Milieudefensie.
08 maart 2011 04 februari 2013
Milieudefensie Actief nr. 50

Milieudefensie Actief nr. 50

September 2015 - Laura en Sofie fietsen naar Parijs, Uitspraak klimaatzaak kans voor Nederland, Biologisch katoen is sexy!, Voorlopig geen schaliegas, Rabobank betrokken bij landroof in Nigeria.

Lees verder...

Milieudefensie Actief nr. 49

Milieudefensie Actief nr. 49

Juni 2015 - Drie campagnes op pad: Milieudefensie komt naar je toe deze zomer!, We zijn het MEGAzat!, Shell onder vuur door Groningse aardbevingen, Margriet verzet zich tegen boren op Terschelling, Milieudefensie publiceert Electronicaranglijst 2015, Een beter milieu eindigt bij TTIP.

Lees verder...

Milieudefensie Actief nr. 48

Milieudefensie Actief nr. 48

Maart 2015 - Nieuwe Campagne: Allemaal Lokaal!, uitspraak over gasbesluit van minister Kamp, door afschaffen melkquotum nog minder koeien in de wei, start hoger beroep tegen Shell, wij meten luchtkwaliteit, nieuw: de veranderfabriek.

Lees verder...

Jaaroverzicht Milieudefensie 2014

Jaaroverzicht Milieudefensie 2014

Milieudefensie strijdt dag in dag uit voor een betere leefomgeving voor alle mensen en vooral voor onze kinderen en kleinkinderen. Dankzij jou hebben we in 2014 luchtkwaliteit hoog op de politieke agenda gezet, hebben 14 elektronicabedrijven beloofd om duurzamer tin te gaan winnen en komen we in actie voor een gezonde veehouderij. Samen met jou vormen we een beweging die een duurzame en rechtvaardige wereld mogelijk maakt. Bekijk de hoogtepunten van 2014 in dit jaaroverzicht.

Lees verder...

Milieudefensie Actief nr. 47

Milieudefensie Actief nr. 47

December 2014 - Belangrijke stap voor eerlijke elektronica, Milieudefensie maakt filmpje over haar visie, campagne 'Wij willen wei van start', nieuwe actie 'Samen voor de wind' biedt leden Milieudefensie de gelegenheid om gezamenlijk een windmolen te kopen, petitie gezonde lucht 'vraag de Tweede Kamer om maatregelen', duurzame kerstpuzzel.

Lees verder...

Milieudefensie Actief nr. 46

Milieudefensie Actief nr. 46

September 2014 - Onze nieuwsbrief Actief heeft een nieuw jasje! Met onder andere interviews, nieuws over onze campagnes en een overzichtje van waar je zelf aan mee kunt doen.

Lees verder...

Milieudefensie Actief nr. 43

Milieudefensie Actief nr. 43

December 2013 - 'Maak van Nederland geen megastal!' kopt de Actief. De afgelopen weken zijn de persoonlijke boodschappen aan Sharon Dijksma binnengestroomd en met succes! De staatssecretaris pleit voor behoud van dierrechten zo blijkt op 12 december jl. Ook met het aantal schaliegasvrije gemeenten gaat het goed; het worden er steeds meer! Lees alles hierover in deze Actief en ook over de rochelroutes, de lancering van Project A15 en de illegale palmolieplantages op Borneo.

Lees verder...

Milieudefensie Actief nr. 41

Milieudefensie Actief nr. 41

Juni 2013 - De oerwoudvrije kaas is geleverd. Nu willen we dat Unilever een oerwoudvrije Magnum gaat maken. In deze Actief leest u hoe u mee kunt doen. Lees ook meer over de risico's van schaliegas en hoe u mee kunt helpen onze bodem te beschermen. Woont u in Rotterdam? Lees het verhaal van de bewoners van Rotterdam Noord die zich inzetten voor gezonde lucht.

Lees verder...

Milieudefensie Actief nr. 40

Milieudefensie Actief nr. 40

De uitspraak van de rechter over onze rechtszaak tegen Shell was, afhankelijk hoe je ernaar kijkt, een groot succes of een teleurstelling. Lees erover in alweer nummer 40 van de Actief. En ook over de successen in onze campagnes voor Gezonde Lucht en Kleine Hoefprint.

Lees verder...

Milieudefensie Actief nr. 39

Milieudefensie Actief nr. 39

Wist u dat onze kaas helemaal niet zo Nederlands is als wij denken? Lees over onze nieuwe campagne 'Red de wereld, koop een kaasje'. Verder in deze Actief: wat het tv-programma 'Hallo wereld, hier olieramp' teweegbracht, een terugblik op de rechtszaak tegen Shell, het succes van onze campagne voor gezonde lucht, tinwinning in Indonesië en wat dat met je mobieltje heeft te maken en alweer vijftien jaar EKO-tellingen.

Lees verder...

Milieudefensie Actief nr. 38

Milieudefensie Actief nr. 38

September 2012 - In deze editie van de Actief: Duurzaam eten valt in de smaak en is steeds meer te vinden in de schappen van de supermarkt. Samen aan de slag voor gezonde lucht ; campagne in volle gang. Missie van Milieudefensie naar Nigeria brengt olieramp in beeld. Uitzending 'Hallo wereld? Hier olieramp' 5 oktober op Nederland 2. Denk mee over oplossingsrichtingen voor een eerlijke en duurzame samenleving op de Ledendag van 6 oktober.

Lees verder...

Milieudefensie Actief nr. 37

Milieudefensie Actief nr. 37

Juni 2012 - Kameroen is het vierde belangrijkste land voor de import van tropisch gezaagd hout naar Nederland. Als bossencampaigner van Milieudefensie heeft Anouk van Baalen veldwerk gedaan in dit land om onderzoek te doen naar illegale houtkap en bosbeheer. Verder in deze Actief: Nederlandse lucht vieste van Europa, Shell in Nigeria en JMA zet in op duurzaam voedsel.

Lees verder...

Milieudefensie Actief nr. 36

Milieudefensie Actief nr. 36

Maart 2012 - Milieudefensie krijgt nogal eens het verwijt tegen nieuwe ontwikkelingen te zijn. Vaak klopt dit ook en kan het niet anders. Bijvoorbeeld als het gaat om megastallen, nieuwe snelwegen of biokerosine. Maar voor echte duurzame vernieuwingen staan we wel degelijk open. Zo gaan we met het project 'Drie keer groener' de A15 omtoveren tot energiesnelweg van de toekomst. We zetten ons onder meer in voor elektrische deelauto's.

Lees verder...

Milieudefensie Actief nr.35

Milieudefensie Actief nr.35

December 2011 - Op 8 oktober demonstreerden we met 700 mensen tegen een tunnel bij Rotterdam. Het bedrijfsleven wil dat die nieuwe (Blankenburg)­ tunnel er komt. De kosten zijn natuurlijk voor rekening van de samenleving. Groene Metropool Met de ‘Groene Metropool’ heeft Milieudefensie een alternatief ont­wikkeld voor de tegenplannen in de regio. Maar een debat over alter­natieven komt niet van de grond, omdat de ‘politieke realiteit’ dit niet toelaat. De ‘politieke realiteit’ is inmiddels verworden tot een vrij­brief voor politici om te stoppen met nadenken. Zelfs als een alternatief beter is voor natuur en milieu, voor 40 procent minder files zorgt én goed­koper is! Over­heid: wanneer ga je weer luisteren naar je burgers? Martin Gaus, Nederlands bekendste dierenliefhebber, steunt ons in de strijd tegen megastallen. Samen met lieftallige Miss Piggy’s gaf hij in Zaandam de aftrap voor een tour door zes provincies. In al deze provincies speelt de problematiek rondom megastallen.

Lees verder...

Milieudefensie Actief nr.34

Milieudefensie Actief nr.34

September 2011 - Op zaterdag 8 oktober organiseren Milieudefensie, Natuurmonumenten, Milieufederatie Zuid-Holland, Actie­ comité Blankenburgtunnel Nee en lokale organisaties een grote manifestatie tegen de aanleg van de Blankenburgtunnel. Deze tunnel dreigt ten koste te gaan van een deel van natuurgebied Midden-Delfland, terwijl de tunnel helemaal niet nodig is! Er zijn voldoende andere oplossingen. Dit is het moment om van je te laten horen! En Milieudefensie gaat dit najaar verder met de campagne tegen de ongebreidelde groei van megastallen. Drie vragen voor Klaas Breunissen, themacoördinator Duurzaam Voedsel:

Lees verder...

Milieudefensie Actief nr. 33

Milieudefensie Actief nr. 33

Juni 2011 - In mei ging de campagne ‘Bouw mee aan een groene metropool’ van start. Afname van de files met 40 procent en 75 procent minder groei van het verkeer: dit blijkt mogelijk met de maatregelen uit ons duurzame mobiliteitsplan voor de regio Rotterdam-Den Haag. Tegelijk met de lancering van de campagne startte Milieudefensie een burgerinitiatief in Zuid-Holland.

Lees verder...

Milieudefensie Actief nr. 32

Milieudefensie Actief nr. 32

Maart 2011 - Milieudefensie voerde voorafgaand aan de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart campagne tegen megastallen met de slogan ‘Nederland wil geen vee­ fabrieken’. Met een kieswijzer voor alle provincies, een webspel ‘veestapelen’, radiospots en acties in Utrecht, Noord- Holland en Noord-Brabant wilden we het onderwerp op de (provinciale) politieke agenda zetten. Met resultaat! Megastal­ len was hét onderwerp in de aanloop naar de verkiezingen. We boekten twee concrete successen: een op provinciaal niveau en een op landelijk niveau.

Lees verder...